Sanatçı Özlem Duman tarafından hazırlanan “Tek Kalemde Eskişehir” adlı pilot kalem resim sergisi, Atila Özer Karikatürlü Ev’de açıldı. Sergi açılışına Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ve Eskişehirli sanatseverler katıldı.

Sanatçı Özlem Duman, Eskişehir Haber26'nın başarılı köşe yazarı Mehmet Öztürk ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdi.

İşte Mehmet Öztürk'ün o röportajı

-    Bu proje hakkında bize bilgi verir misiniz?

-     Değişik bir bakış açısıyla yıllardır aklımda olan ve biriktirdiğim Eskişehir’e bir vefa projesi diyebileceğim “ Tek kalemde Eskişehir”  birlikte yaşadığımız, her gün önlerinden geçtiğimiz, bazen durup fotoğraf çektiğimiz, bazen de durup önlerinde oturup dinlendiğimiz, bazen de sevdiklerimizle önünde buluştuğumuz bizim ve sevdiklerimizin akıllarında kalplerinde yer edinmiş şehrimizin mekânlarını Tek bir pilot kalem kullanarak yarattığım, hata kabul etmeyen bir projedir.   Yaklaşık iki yılda eserlerimi tamamladım. Bu iki yıl boyunca hem Şehrimizi hem de insanları ne kadar sevdiğimi bir kez daha anladım. Aynı benim gibi, ziyaretçilerinde eserlerde kendi anılarından parçalar bulup kısa bir Eskişehir turu atmanın mutluğunu yaşadılar.

-    Bu kaçıncı serginiz? Bu sergide kaç eser yer alıyor Özlem Hanım?

-    Bu sergi benim dokuzuncu kişisel sergim oldu. Bu sergide Eskişehir’e simge olmuş mekânların 75 adedi sergileniyor. Eserlerimde kalemin ucuyla yansıtılan güzellikler, Eskişehir’in geçmişine unutulmaz izler bırakacaktır.

-    Bu özgün çalışmadan dolayı sevgili Özlem Duman’ı gönülden kutluyor, başarıların devamını diliyoruz.