Eskişehir Valiliği’nin himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda ve Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) işbirliği içerisinde yürütülen “Bir Sınıf Bin Lokma” projesi kapsamında, öğrencilerden toplanan 6700 çuval un, dualar eşliğinde Suriye’de yaşayan yardıma muhtaç insanlara gönderildi.

17 TIR insani yardım malzemesinin toplandığını açıklayan Vali Çelik, ilk etapta 4 TIR’ın bölgeye gönderileceğini söyledi. Türkiye’den yapılan yardımların Fırat Kalkanı Operasyonu ile oluşturulan güvenlik koridorunda yaşam mücadelesi veren insanlara ulaştırıldığını belirten Vali Çelik, yardımların toplanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Öğretmenlerin ve öğrencilerin gayretleri sonrasında kampanyanın büyük bir ilgi gördüğünü dile getiren Vali Çelik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde TIR’ların bölgeye gönderilişi esnasında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Sevgili öğrencilerimizin bugünkü yardımda hem el emekleri, hem de gönül emekleri çok çok fazla. Tabi ki öğretmenlerimiz yine öyle, İl Milli Eğitim teşkilatımızın yine öyle. Eskişehir halkına çok büyük minnet borçluyuz. Eskişehir’deki kurumlarımıza çok büyük minnet borçluyuz. Mahalli idarelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız da hakikaten bu konuda çok özverili çalıştılar.

Biz mazlumun, ihtiyaç sahibinin, ihtiyacını gideren bir millet olarak; hem millet olmanın gereği ve geleneğinden kaynaklanan, hem de inancımızdan kaynaklanan böyle bir sorumluluğu yerine getirmenin Eskişehir olarak çok büyük bir kıvancını, mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz.”

Bu kampanya çerçevesinde bölgeye daha öncede 14 TIR 1 kamyon malzeme gönderildiğini hatırlatan Vali Çelik, “Bugün göndereceğimiz 4 tane TIR İnsani yardım malzemesi ve hafta içerisinde devamında göndereceğimiz yardımla birlikte, bölgeye 17 TIR daha göndermiş olacağız. Biz, hava muhalefeti dolayısıyla yardımların gecikmemesi adına bir kısmını önceden gönderiyoruz. Allah, oradaki kardeşlerimizin yardımcısı olsun” dedi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’de yaşanan iç karışıklıktan çok rahatsız olduğunu ve insanların barış içerisinde yaşamasını sağlamak için büyük gayretler sarf ettiğini dile getiren Vali Çelik, mutabık kalınan ateşkes antlaşmasının bozulmamasını ve 2017 yılını herkesin huzur içerisinde geçirmesini diledi.

Yardım işinin gönüllülük esasına dayalı olduğunun altını çizen Vali Çelik, milli eğitim teşkilatının öğretmeniyle, öğrencisiyle, idarecisiyle tahminlerin üzerinde bir destekte bulunduğunu bildirerek, kampanya içerisinde yardımlarını esirgemeyen kamu kurum ve kuruluşlarına, ilçe belediyelerine, sivil toplum kuruluşlarına ve derneklere teşekkür etti.

Kış şartları nedeniyle, önümüzdeki günlerde yeni bir kampanya başlatacaklarını açıklayan Vali Çelik, “Bölgenin ihtiyacı olan battaniye yardımıyla yeni bir kampanya başlatılacak. Bizim söylememize gerek kalmadan yürekleri ufak, gönülleri büyük öğrencilerimiz çok büyük destekleriyle oradaki kardeşlerimize sıcak bir gönül esintisini hissettirecekler” şeklinde konuştu.

Vali Çelik’in konuşmasından sonra insani yardım malzemesi taşıyan tırlar, Suriye bölgesindeki yardıma muhtaç insanlara ulaştırmak üzere yola çıktı.

Tırların gönderilişine Vali Çelik’in yanı sıra; Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, AFAD Müdürü Recep Bayar, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.