Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın bu haftaki konser programına piyano sanatçısı Roberto Prosseda solist olarak katıldı. Eskişehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği konserin orkestra şefliğini ise Nikos Haliasas yaptı.

Türkiye’nin önemli senfoni orkestralarından biri olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın bu haftaki konukları ünlü piyano sanatçısı Roberto Prosseda ve orkestra şefi Nikos Haliassas oldu. Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda düzenlenen konserde salonu dolduran Eskişehirli sanatseverler Mendelssohn’un piyano konçertosunu dinlediler. Performanslarıyla müzikseverlerin beğenisini toplayan Roberto Prosseda ve Senfoni Orkestrası, dinleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Senfoni Orkestrası’nın gelecek programında 20 Ocak 2017 Cuma günü saat 20.00’da Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde Japonya Türkiye Dostluk Konseri düzenlenecek. Ender Sakpınar’ın orkestra şefliğini yapacağı konsere Hakan Aysev, Feryal Türkoğlu, Göksel Baktagir, Atsuko Suetomi konuk solist sanatçı olarak katılacak.