CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel TBMM'de Rusya'nın Türk askerini bombalamasını gündeme getirdi. "Rusya özür diledi mi?" sorusunu yöneltti fakat hükümetten ses çıkmadı.

TBMM'de bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtladı. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Cemal Okan Yüksel düşürülen Rus uçağını ve Türkiye'nin defalarca özür dilemesini hatırlatarak; Rusya'nın Türk askerini bombalaması ardından özür dileyip dilemediğini sordu.

Yüksel; "Malumunuz, çok zaman geçmedi. Rus uçağı vuruldu; Rusya, 1 uçak, 2 pilot kaybetti, biz o dönemde Suriye üzerindeki tüm haklarımızı kaybettik, bir uçak uçuramadık. O dönemde gerek Cumhurbaşkanlığı gerek Başbakanlık 'Uçağın vurulma talimatını ben verdim.' diye birbirleriyle yarıştı, sonra Rusya'yla ilişkiler bozulduğunda da FETÖ'cü bir subaya kaldı iş. Biz daha sonra, Rusya'yla ilişkiler düzelsin diye yaldızlı özür mektuplarıyla Rusya'dan özür diledik" diyerek Rus uçağının düşürülmesi ardından yaşananlara dikkat çekti.

CHP'li vekil daha sonra; "El-Bab operasyonunda Rusya, askerlerimizi vurdu; 3 askerimiz şehit, 11 askerimiz de yaralı. Rusya'dan bu konuda bir özür talep ettiniz mi? Rusya bu konuda bir özür diledi mi bizden, onu merak ediyorum" diye sordu. Bakan Müezzinoğlu ise bu soruyu yanıtsız bırakmayı tercih etti.