Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, İŞKUR'un Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında alınacak olan işçilerin alımlarına ve işçi sayılarındaki yapılan ayrımcılığa geçtiğimiz günlerde tepki göstermişti.

Başkan Gündoğan'ın tepkisi cevap buldu ve Mahmudiye'de 20 kişilik olan kontenjan sayısı 50 kişiye çıkarıldı. İşçiler bugün itibarıyla işe başladı. Gündoğan, işçilere sahip çıkarak onların sesi oldu ve yapılan ayrımcılık böylece son buldu.

Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan yaptığı açıklamada, "İŞKUR'un TYP kapsamında belediyelerde 6 aylık geçici olarak çalıştırılacak olan işçilerin iş başvuruları geçmişten beri belediyelerde yapılmaktaydı. 28 Şubat 2017 tarihinde Mahmudiye Belediyesi'nin işçi alımıyla ilgili iş başvuruları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün toplantı salonunda alınmıştı. Aynı zamanda Han Belediyesi'nin işçi alımları ise Kaymakamlık binasında yapılmıştı. Daha önceden böyle bir şey görülmemişti. AKP'li 10 ilçenin işçi alımları belediye binasında yapılmıştı. Bizde bu yapılan ayrımcılık karşısında susmadık ve basın emekçi arkadaşlarımıza konuyu taşımıştık. İŞKUR'un yapmış olduğu bu adaletsizlik karşısında sessiz kalamazdık. Çünkü Mahmudiye ve Han ilçelerinde yaşayan vatandaşlarımızın da işe ihtiyacı vardı. Onlara sahip çıkmak zorundaydık. Bende emekçi bir insanım. Emeğin ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Adaletsizliğe hiçbir zaman boyun eğmedim. İlçemdeki vatandaşların her zaman yanında oldum ve olmaya devam edeceğim. Yaptığımız mücadele sonucu önceden İŞKUR tarafından verilen 20 kişilik kontenjan 50 kişiye çıkarıldı. Devlet geleneğine yakışanda buydu. Şuan ilk aşamada 33 kişi işe başladı. Kalan 17 kişi ise önümüzdeki günlerde başlayacak. Kazandığımız bu mücadele sonucunda işçi kardeşlerimizin işe başlamasından dolayı çok mutluyum. İşçilerimize yeni işlerinin hayırlı olmasını diliyorum ve çalışma hayatları boyunca başarılı olmalarını temenni ediyorum" dedi.

Gündoğan, açıklamasına şöyle devam etti: "Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü 2016 yılında da Mahmudiye ve Han Belediyesine TYP kapsamında işçi alımı yapmamıştı. Mahmudiye ve Han ilçelerinde o kadar işe ihtiyacı olan ve dürüst çalışan insanlara haksızlık yapılmıştı. Oysa ki Mahmudiye Belediyesi olarak her kesimi kucaklıyoruz ve ayrım yapmıyoruz. Belediye olarak hiçbir siyasi ayrım yapmadan herkese eşit mesafede hizmet götürme durumundayız. Mahmudiye Belediyesi'nin işçi alımlarının başvurularının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün toplantı salonunda, Han Belediyesi'nin Kaymakamlık binasında yapılmasını adaletli görmemiştik. Bunun dışında diğer AKP'li Belediyelere 50-60 işçi alınırken, Mahmudiye'ye 20, Han'a 10 işçinin alınmasını da adaletli görmedik. Biz bu ayrımcılığa asla göz yumamazdık. Verilen mücadelenin sonunda bu ayrımcılık son buldu. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan ve bizlere destek olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na, Eskişehir Valisi Azmi Çelik'e, CHP Eskişehir Milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel'e ve basın emekçi arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.