Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu kültür turları ile 30 belde evinden yaklaşık 1200 kursiyer Çanakkale ve tarihi yarım adayı rehberler eşliğinde gezdiler. Kültür turları kapsamında sabahın erken saatlerinde Çanakkale iskelesinden feribotlarla tarihi yarım adaya geçen 1200 kursiyer, burada rehberler eşliğinde Seyit Onbaşı Anıtı,  Mecidiye Tabyaları, Havuzlar Şehitliği, Soğanlı Dere Şehitliği, Mustafa Efendi Şehitliği, Şehitler Abidesi ve 57 Alay Şehitliği’ni gezerek Çanakkale Savaşları ile ilgili bilgiler aldılar. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de bu anlamlı günde kadınları yalnız bırakmadı.

Başkan Ataç burada kadınlarla bir süre sohbet etti. Daha sonra 1200 kadın saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çanakkale Savaşı’nda şehit olan askerler için dua okudular.

Tepebaşı’nda Çanakkale’yi görmeyen kimsenin kalmayacağını belirten Başkan Ataç burada yaptığı konuşmada; “Tepebaşı’nda Çanakkale’yi görmeyen kalmayacak. Bu güne kadar 175 bin vatandaşımız buraya geldi. Gelmeyen vatandaşlarımızı da davet edeceğiz ve buraya getireceğiz. Burası çok önemli bir yer burada özel bir tarih ve özel bir kutsallık var. Burada bütün toprak karış karış şehit kanıyla sulanmış bu kadar değerli bir yer burası” dedi.

“Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer.” diyen Başkan Ataç konuşmasının sonunda; “Atatürk burada doğmuştur ama Kurtuluş Savaşı’nı kazanmıştır. 8,5 Ay süren savaş sonucunda 250 bin Türk, 220 bin yabancı asker olmak üzere toplamda 470 bin asker hayatını kaybetti. Bu toprakların baş üstünde tutulması gerekir bir kez daha şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum” ifadesini kullandı.

Kadınları yalnız bırakmayan Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Utku Çakıözer ise; “Böyle kültür turları düzenlediği için Başkan Ataç’a teşekkür ediyorum. Beni sizlerle buluşturdu bu tip organizasyonlar Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Çanakkale Savaşları çok önemli. Bu vatan kolay kolay kazanılmadı Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum” dedi.