Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ında katıldığı organizasyonun ilk oturumunda Mevlüt Çavuşoğlu ile Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Boris Johnson, bölge ve dünya siyasetini değerlendirdiler. Gün boyu devam eden oturumlarda “Birleşik Krallık’ın AB’den ayrılma süreci”, “Enerji alanında işbirliği ”, “Orta Doğu’daki gelişmeler”, “Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrası” ile “Savunma ve Siber Güvenlik” konuları kapsamlı şekilde ele alındı. Türkiye, Mehmet Şimşek, Nihat Zeybekçi ve Ömer Çelik'in katılımları ile üst düzeyde katılım sağladı. Kapanış yemeğine York Dükü Prens Andrew ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldı ve ikili ilişkilerin güçlenmesi yönünde taraflar sıcak mesajlar verdi.

Günay, ‘’Ülkeler arası gerçekleştirilen bu ikili organizasyonlar, her iki ülkeden bir çok alanda insanı bir araya getiriyor. Akademisyenler, diplomatlar ve siyasetçiler görüş alışverişleri yaparken, iş dünyasının temsilcileri muhtemel iş birliklerini konuşuyor. Bu tarz organizasyonlar Türkiye’nin değişen vizyonu ve dışa dönük politikalarının en güzel göstergesi. Bu tarz çalışmalarımızı her gün bir adım daha ileriye taşımak istiyoruz. İngiltere ile olan iş birliğimiz ortadadır. Bu iş birliklerini geliştirmek, yenilerinin oluşmasını sağlamak, en önemlisi böyle uluslararası bir organizasyonda ülkemizi temsil etmek memnuniyet veriyor."

 "Küreselleşme akımının sonunda dünya bir değişim yaşıyor ve tüm ülkeler yeni dünya sisteminde yerini almaya çalışıyor. Birleşik Krallık AB'den ayrılıyor, bir çok ülkede ekonomide içe kapanma ve ekonomide milliyetçilik yaşanıyor, ülkelerdeki aşırı sağ akımlar siyasette söz sahibi olmaya başlıyor. Böylesi bir dönüşüm içinde ülkeler hedeflerini ve rollerini yeniden gözden geçiriyor. Bu nedenle Tatlıdil Forumu bu yıl daha fazla önem taşıyordu. Sadece Avrupa'daki ve dünyadaki mevcut durum değil, geleceğe yönelik projeksiyonlar ve işbirliği alanları değerlendirildi."