16 Nisan’da gerçekleşecek Halk Oylamasının Türkiye’nin ayağındaki prangaları söküp attığı bir gün olacağını söyleyen Bakan Avcı Cumhuriyet Halk Partisi'nin 1946 yılında yaptığı seçimi 'skandal' olarak nitelendirerek: "Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde 1946 seçimlerinde vatandaş geliyor, oy pusulasını alıyor, orada herkesin gözünün önünde, önceden zaten bir tane liste var. Başka parti yok. Ama diyelim o vilayette Eskişehir için 6 milletvekili seçilecekse 8 kişinin adı yazılabilir. İkisi seçilebilir. Ama altısı seçilemez. Onu atacak bir kere de. Ona bile güvenmiyor, onu da böyle herkesin gözü önünde, sandık heyetinin önünde mühür vurulacak. Sandık başkanına gösterilecek ondan sonra sandığa atılacak. Bitti mi? Hayır. Ondan sonra sandık başkanı ve sandık heyeti sandığı alacak arka odaya geçecek, vatandaşın gözünün önünde değil, ne olur ne olmaz arka odaya geçiyorlar, orada oylar sayılıyor, gizli sayım, yani açık oy gizli sayım. 46 seçimleri böyle yapıldı. Yasada da bu yazarak böyle yapılır diye. Hani oradaki üç beş tane işgüzar sandık başkanının yanlış uygulaması falan değil, öyle yapacaksın diye talimatlandırdıkları için böyle yaptılar” şeklinde konuştu.

Emek Mahallesi'nde yapımı devam eden şehir hastanesi ile ilgili konuşan Bakan Avcı: “Şehir Hastanesini Emek’te yapacağız dedik. Siz inandınız, desteğinizi verdiniz, birileri inanmadı. Türkiye’nin en büyük hastanelerinden birini yaptık. Bin 81 yataklı ülkenin en güzel, en donanımlı, gerçekten sadece Eskişehir’e değil, tüm bölgeye hizmet verecek nitelikte bir şehir hastanesi elhamdülillah Emek’te yükseliyor. İnşallah bu yıl Kasım sonu itibariyle hizmete giriyor. Kasım ayı sonunda da Allah sağlıklı ömürler etsin inşallah hep beraber açılışını yaparız" dedi.

Terörle mücadelenin sonuç verdiğini belirten Avcı: “Vatandaş tekrar devletine güven duymaya başladı. Devletine güveniyor ve 'aman buna devam edin' diyor. 'Aman sakın bunu gevşetmeyin, biz ilk defa nefes alıyoruz, örgüt baskısından kurtuluyoruz, bu mücadeleye sakın sekte vurmayın, sakın gevşetmeyin, bizi tekrar örgütün kucağına bırakmayın. Vatandaşın en büyük talebi bu. Çok şükür oralar çok canlı, çok coşkulu kalabalıklarla toplantılarımız oldu" diye konuştu.