1/25 binlik planlarda konut alanları Tepebaşı’nda sanayi alanları ise Odunpazarı’nda. İmar Komisyonu Başkanı Tuncer Köküer, 2030 yılında Tepebaşı’nın nüfus olarak Odunpazarı’nı geçeceğini söyledi.


Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Tuncer Köküer, 1/25 binlik planlara yapılan itirazları değerlendirdi. Komisyonda 1117 itirazın görüşüldüğünü, çoğu itirazın ise meclis tarafından red edildiğini aktaran Köküer, asıl olanın 1/5000’lik ve 1/1000’lik planlar olduğuna dikkat çekti. 1/25 bin ölçekli planda Eskişehir’in 2030’daki nüfusunun 1 milyon 250 bin olarak hesaplandığını, bu nüfusa göre yeni gelişim ve sanayi alanlarının belirlendiği aktaran Köküer, “1/25 binlik planlara göre şehrin gelişim alanının 3/2’si Tepebaşı bölgesinde. Bu plan 2030’da işlerse, 2030 yılında Tepebaşı, Odunpazarı ilçesini nüfus olarak geçecek. Sanayi açısından ise bütün sanayi Odunpazarı’nda. Tepebaşı’nda sadece Satılmışoğlu’na konulan küçük sanayi alanı kalacak. Bu durum ulaşım açısından negatif bir durum yaratacak. Eskişehir büyüyüp ve gelişecekse bunun 300-350 bini Tepebaşı’nda olacak. Ama çalışmak için Odunpazarı’na gidecek. Çalışma alanları Odunpazarı’nda. Tepebaşı’nda hiçbir sanayi alanı, hiçbir depolama alanı, lojisttik tesis yok” dedi.

Üniversite ve sanayi alanları Planda 5 tane üniversite alanı planladığını ancak bunlardan birisinin iptal edildiğini aktaran Köküer, üniversite alanlarından ikisinin Yusuflar-Turgutlar arasında, birinin Kent Ormanı üzerinde diğernin ise Şelale Park yakınlarında olduğunu ifade etti. Köküer, sanayi alanı olarak İmişehir’in, turizm alanı olarak Kızılinler’in plandığını bildirdi.

2014 yılında da sanayi alanıydı 1/25 binlik planlarda sanayi olarak gösterilen Satılmışoğlu’na, Büyükerşen’in yaptığı itirazı değerlendiren Köküer, “Büyükerşen, 2014 yılında hazırlanan 1/5000’lik planlarda o bölgeyi sanayi bölgesi olarak gösteriyor. Biz de o dönemde 25 binlik olmadan alt ölçekli plan yapamazsınız diye reddetmiştik. O zaman bunu geçiremediler. Hoca kendi kendini mahkemeye veriyor” dedi.