CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Hali’ni ziyaret ederek, hal ve pazarcı esnafının sıkıntılarını dinledi. Pazarcı esnafıyla 16 Nisan’da gerçekleştirilecek anayasa referandumunu da değerlendiren Çakırözer, “Önümüze getirilen pakette 18 madde var ama maddelerin hiçbiri siz hal ve pazarcı esnaflarımızın sorunlarını çözmüyor” dedi.

KİMSE ALIN TERİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR

Hal esnafını tek tek ziyaret eden Çakırözer sabah çayına ortak oldu. Halde hem satış yapan hal esnafı hem de alım yapan pazarcı esnafı ile sohbet eden Çakırözer yurttaşların memlekette ne olup bittiğinin farkında olduğunu belirterek, “Hal esnafımız depolarında kalan ürünlerinin, pazarcı esnafımız da tezgâhta kalan mallarının derdinde. Esnaf zararına satışlar yapıyor. Kimse alın terinin karşılığını alamıyor. Tüm bunlar ortadayken 16 Nisan'da oylayacağımız Anayasa paketinde ne ekonomideki durgunluğa ne de esnafımızın sorunlarına çare var! 15 yıldır tek başına iktidarda olanlar sorunları çözmek yerine ‘Evet deyin ekonomik kriz bitsin’ diyorlar. Yurttaşın aklıyla alay ediyorlar” dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN HAYIR

16 Nisan’ın bir belediye ya da parti seçimi olmadığını,  yurttaşların ülkenin geleceğini belirleyeceğini söyleyen Çakırözer, “ Bizler buraya partimize oy istemeye gelmedik. Bu bir seçim değil, halk oylamasıdır. Bizler hangi düşünceden olursak olalım, demokrasiden yanayız. Demokrasimize sahip çıkmak adına, ülkemizin tapusunun bir kişiye, sorgusuz sualsiz ve denetimsiz olarak verilmesine karşıyız. Egemenliğimiz için, çocuklarımızın geleceği için hep beraber ‘hayır’ demeliyiz” diye konuştu.

Çakırözer ziyareti sırasında Büyükşehir Belediyesine bağlı Hal Müdürlüğü çalışanları ile zabıta memurları ile de bir araya gelerek çalışmaları için teşekkür etti.