CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi muhabir, yazar ve yöneticileri ile diğer gazetecileri ziyaret ettiler.

 

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi muhabir, yazar ve yöneticileri ile diğer gazetecileri ziyaret ettiler. Çakırözer ve Tanrıkulu sosyal medya mesajı gerekçe gösterilerek tutuklanan CHP Maltepe İlçe Gençlik Kolları üyesi Samet Burak Sarı ile DieWelt muhabiri Deniz Yücel’i de ziyaret ederek, cezaevi koşullarını ve görüşmeler sırasında aktarılan mesajları paylaştılar.

İddianameler bir an önce hazırlanmalı

Ziyaretler dönüşü konuşan CHP’li Çakırözer, tutuklu gazetecilerin mesajlarını iletti. Çakırözer,   “Gazetecilerin ortak talebi ‘Bir an önce iddianamelerinin hazırlanması ve mahkeme önüne çıkarılmaları. Gazeteciler dört duvar arasında, güneş görmeden iddianamelerinin hazırlanmasını bekliyorlar” dedi. 

Mektup yasağı devam ediyor

İddianameleri kabul edilen tutuklu gazetecilerin de savunmalarını hazırlarken sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Çakırözer, “Tutuklu gazeteciler savunmalarını hazırlarken bilgisayar, fotokopi sıkıntısı yaşıyorlar. İddianamelerini hazırlayabilmeleri için hiçbir teknik destekleri yok. Mektup yasakları hala devam ediyor” dedi.

Çakırözer ve Tanrıkulu, Cumhuriyet yazarları; Akın Atalay, Turhan Günay, Bülent Utku, Kemal Güngör, Ahmet Şık, Hakan Kara, Kadri Gürsel, Musa Kart, Güray Öz, Önder Çelik, Murat Sabuncu ve Murat Aksoy ile görüştüler.

Sabuncu’dan kadınlara mesaj, “Memleketin yürekli kadınlarına..”

Çakırözer Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmini Murat Sabuncu’nun Kadınlar Günü mesajını iletti. Kadınların 8 Mart’ını kutlayan Sabuncu, mesajında “Memleketin yürekli kadınları, analarımız, eşlerimiz kardeşlerimiz ve evlatlarımız: Kadınlar Gününüz kutlu olsun. Sizin onurlu ve dik duruşunuz hepimizin umudu. Hayal ettiğim çiçekleri-ki hepsi papatya- lütfen kabul buyurun.. “dedi.

CHP’Lİ SARI’DAN MESAJ

Çakırözer ve Tanrıkulu, Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla sosyal medya mesajları gerekçe gösterilerek tutuklanan CHP Maltepe İlçe Kolları üyesi Samet Burak Sarı’yı da ziyaret etti. Sarı, parti teşkilatından arkadaşlarına “Tüm yoldaşlarıma selam olsun. Seçim çalışmalarında aranızda olamadığım için üzgünüm. Mutlak galibiz. Yılmayacağız” mesajını verdi.

DENİZ YÜCEL KOĞUŞTA TEK BAŞINA

Die Welt Gazetesi Türkiye Temsilcisi Deniz Yücel ile de görüşen Çakırözer ve Tanrıkulu, koğuşta bir haftadır tecrit halinde tek başına kaldığını belirten Yücel’in, basında hakkında çıkan haberlerin doğru olmadığını belirttiğini söyledi.  Yücel, Sosyal medya mesajları nedeniyle değil, Die Welt Gazetesinde yayımlanan haber ve yazıları nedeniyle tutuklandığını dile getirdi.