Eskişehir Bayan Hentbol Takımı Başkanı Dr. Aytekin Akın, Takım Antrenörü Sertan Sarpa, yöneticiler Özgür Tulun, Tolga Örgüp ve Egemen Güler ile sporculardan oluşan heyet, Vali Azmi Çelik’i makamında ziyaret etti.

Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çelik, Eskişehir halkının futbola olan sevgisinin yanında salon sporlarına da büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Her yaşta spor yapmanın önemine değinen Vali Çelik, Eskişehir’de yaşayan insanların bütün spor kulüplerine sahip çıkmasını istedi. Eskişehir Bayan Hentbol takımının başarılarıyla gururlandıklarını aktaran Vali Çelik, “İnşallah bu kızlarımız, geleceğin hentbol milli takımını oluşturacaktır. Eskişehir, sporla iç içe yaşayan hareketli bir şehir” dedi.

Vali Azmi Çelik’i maçlarına davet eden Başkan Akın ise, “Takımımızın temeli Eskişehirli genç kızlarımızdan oluşuyor. Sporcularımızdan 7 tanesi aynı zamanda yıldız milli takımda oynuyor. Bu sporcularımız ileriki zamanlarda A Milli Takımı oluşturacak kapasitede. Şuan Yıldız Milli Takımımızın iskeleti bizim sporculardan oluşuyor. Amacımız, Eskişehir’in adını Hentbol Süper Ligi’nde yaşatmak ve en iyi şekilde temsil etmektir. Futbol şehri ile tanınan Eskişehir’de hentbolu sevdirmeye çalışıyoruz. Şimdiye kadar bizi destekleyen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Başkan Akın, Eskişehir Bayan Hentbol Kulübünü temsil eden şilti günün anısına Vali Çelik’e verdi. Bu esnada ziyaretten duyduğu memnuniyeti yineleyen Vali Çelik, bayan hentbol takımının bir maçını izlemeye geleceğini söyledi.