Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Taşbaşı Kültür Merkezi, Eskişehir Devlet Hastanesi, Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne akülü tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlarımız için akü şarj istasyonu kurdu. Önümüzdeki hafta Kentpark Kırım Çibörekçisi ve Sazova’da bulunan Galaksi Cafe’ye de kurulacak akü şarj istasyonları ile beş ayrı noktada akülü sandalye kullanan vatandaşlarımız için hizmete girmiş olacak.

Aracını şarj etmek için istasyona gelecek olan engelliler, şarj esnasında, istedikleri bir hizmet tanıtım videosunu ve şarj miktarı durum göstergesini istasyon üzerinde bulunan ekrandan izleyebilecekler. 24 saat hizmet verecek şekilde tasarlanan istasyonlarda -10 ve +55 dereceye kadar hava koşullarında çalışma, üç aracı aynı anda şarj edebilme, akü dolduğunda otomatik olarak şarjı kesme özelliği bulunuyor.

Sürekli akülü araç kullanan engelliler için en büyük sıkıntının aracın aküsünün bitmesi olduğunu belirten araç kullanıcıları, akü şarj istasyonları sayesinde bu sorunun kısa sürede çözüleceğini belirterek, kendilerine destek olan Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür etti.