“KADIN ÖRGÜTLERİ VE HAK SAVUNUCULARI SERPİL KABAK İÇİN KENETLENMELİ”
“ADALET MÜCADELESİNİ HEP BİRLİKTE VERECEĞİZ”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, tacize uğrayan ve 10 yerinden bıçaklanan fabrika işçisi Serpil Kabak ve ailesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Kadın örgütlerine “Serpil Kabak ile dayanışma” çağrısı yapan Çakırözer, saldırıda bulunan zanlının en ağır cezaya çarptırılmasının kadına yönelik şiddetin engellenmesi açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

KADIN ÖRGÜTLERİNE ÇAĞRI

Serpil Kabak’ın uğradığı saldırı konusunda duyduklarından şok olduğunu belirten Çakırözer, “Maalesef bir kez daha kadına yönelik şiddetle karşı karşıyayız. Serpil kardeşimiz şans eseri yaşıyor. Belki de ölmüş olacaktı. Bunu yapan kişinin en ağır bir şekilde cezalandırılması lazım. Haksız tahrik ya da iyi hal dahil hiçbir indirimden vesaire yararlandırılmaması lazım. Bunun için tüm kadın örgütlerine ve hak savunucularına çağrıda bulunuyorum. Gelin adalet mücadelesinde Serpil Kabak’ın yanında olalım” dedi.

CAYDIRICI CEZA VERİLMELİ

Benzer biçimde saldırıya uğrayan Tuba Korkmaz davasında kadın hakları örgütlerinin dayanışmasının zanlıya en ağır ceza verilmesinde etkili olduğunu belirten Çakırözer, “Bu ülkede kadın cinayetlerini ve kadına yönelik şiddeti sona erdirmenin en önemli yolu caydırıcı cezalar verilmesini sağlamaktır.. Bu tür davalar yargıda kadına yöelik şiddeti en ağır cezalandırma yönünde bir içtihat oluşturulması açısından önemlidir” dedi