Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un göreve geldiği 30 Mart 2014 tarihinden bu güne kadar Odunpazarı’nın üst yapı sorununa el atarak adeta devrim yaptı.

 231.83 m2’si köylerde 86.753 m2’si merkezde olmak üzere toplamda 318.583 m2 kilittaşı yol kaplaması ve tamiratı yapan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 3 yılda 808 bin 667 m2 yol yaptı. 15 yılda hizmet gitmeyen tüm mahallelere üst yapı hizmeti götüren Odunpazarı Belediyesi, Odunpazarı’nın kanayan bir yarasını iyileştirdi.

 2014 yılında Gültepe Mahallesi’nde 67 sokakta asfalt yol ve kaldırım çalışmaları yapan ekipler, Gökmeydan Mahallesi’nde ise 17 sokakta yol kaplaması yaptı. 

 2015 yılında İstiklal Mahallesi’nde 9 sokakta granit küptaş ile yol, andezit taş ile kaldırım kaplaması yapıldı. Emek Mahallesi’nde 26 sokakta yol ve kaldırım çalışmaları yapan ekipler, 22 sokakta ise baskılı asfalt ile kaldırım çalışması yaptı. Büyükdere Mahallesi’nde 54 sokakta yol ve kaldırım yenileme çalışmaları gerçekleştiren ekipler,  Gültepe Mahallesi’sinde de 9 sokakta yol kaplaması çalışması yaptı.  Ayrıca Kırmızıtoprak Mahallesi’nde 25, Akarbaşı Mahallesi’nde 2, Yenikent Mahallesi’nde 6 yol ve kaldırımlara asfalt kaplama çalışması yapan ekipler, Vadişehir, Gündoğdu, 71 Evler, Çankaya Mahallelerinde ise 14 sokağın yol ve kaldırımlarına asfalt kaplama çalışması gerçekleştirdi.

 Ekipler 2016 yılında da yollara ve kaldırımlara asfalt kaplama yapmaya devam etti. Akarbaşı Mahallesi’nde 7 sokakta, Emek Mahallesi’nde 28 sokakta asfalt kaplama çalışması gerçekleştiren ekipler, Osmangazi Mahallesi’nde 18, Vadişehir Mahallesi’nde 3, Vişnelik

 Mahallesi’nde 3, Yenikent Mahallesi’nde 4, Yıldıztepe Mahallesi’nde 11, 71 Evler Mahallesi’nde ise 4 sokağın yol ve kaldırımlarına asfalt kaplama yaptı.

 KIRSAL MAHALELLERİN YOLLARI YENİLENDİ

 2014-2015-2016 yıllarında Odunpazarı Belediyesi’ne bağlanan ancak İl Özel İdaresi tarafından uzun yıllar hiç hizmet yapılmayan 43 mahalleden Yahnikapan, İmişehir, Yörükkaracaören, Kanlıpınar, Gülpınar, Sarısungur, Kargın, Yenisofça, Y. Kalabak, Y. Ilıca, A. Ilıca, Karaalan, Akçakaya, A. Çağlan, Y. Çağlan, Avdan, Karapazar, Ayvacık, Karacaşehir’de de kilitli beton parke taşından yol ve kaldırım kaplaması çalışmaları gerçekleştirdi.

 ODUNPAZARI BELEDİYESİ MOLOZLARA SAVAŞ AÇTI

Odunpazarı Belediyesi 2016 yılında molozlara adeta savaş açtı. Karapınar ve Orhangazi Mahallerinde bulunan molozlar Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kaldırıldı. Karapınar TOKİ civarında bulunan ve vatandaşları rahatsız eden molozlar Fen İşleri ve Temizlik İşleri ekipleri tarafından kaldırıldı. Karapınar’daki çalışmaları titizlikle gerçekleştiren ekipler 2 bin 205 ton moloz taşıdı.

 Rutin temizlik hizmetlerinin yanında moloz ve harfiyatları da toplayan Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Orhangazi Mahallesi’nde bulunan molozları kaldırdı. Odunpazarı Belediyesine ait iş makineleri ile bölgedeki molozları kaldıran ekipler,

3 ton moloz taşıdı.

 CAMİLER İYİLEŞTİRİLDİ

Odunpazarı Belediyesi bölgede bulunan camilerin avlusundaki yıpranan asfalt ve boyaları yeniledi. Emek Mahallesi’nde bulunan Merve Cami, Visnelik Mahallesi’nde bulunan Sami Ramazanoğlu Cami ve Osmangazi Mahallesi’nde bulunan Cevdet Duru Cami’nde yıpranan ve eskiyen bölgeleri onardı.

Merve Cami’nin avlusundaki yıpranan asfalt ve boyaları yenileyen Fen İşleri ekipleri, cami avlusuna baskılı tretuvar asfalt döktü. Çalışmalarda yaklaşık 25 ton baskılı tretuvar asfalt kullanan ekipler, asfalt çalışmalarından sonra cami avlusunu maviye boyadı.

 Vişnelik Mahalesi’nde bulunan Sami Ramazanoğlu Cami’nde çalışma başlatan Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, cami avlusundaki cenaze namazının kılındığını bölümü onararak yeni bir görünüm kazandırdı. Çalışmalarda kapsamında 60 m3 beton döken

 ekipler, 780 metre mermer, 100 m2 de taş ve bordür döşemesi yaptı. Sami Ramazanoğlu

Cami’nde 500 m2’lik alanın yeniden dizayn edildiğini belirten Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, sorunsuz bir Odunpazarı için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Yetkililer, mahallelerde

bulunan camilerde çalışmalarına devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Osmangazi Mahallesi’nin en eski camilerinden olan Cevdet Duru Cami’nde çalışma yapan Fen İşleri ekipleri, camide çevre düzenleme ve kilittaş döşeme çalışması yaptı. Bu camilerin dışında Odunpazarı Belediyesi Kargın Köyü Cami’nde, Vişnelik Mahallesi’nde bulunan Beyazıt Cami’nde, Kurşunlu Cami’nde, Alanönü Mahallesi’nde bulunan Havacılar Cami’nde ve 71 Evler Mahallesi’nde bulunan Çakırlar Cami’nde çalışma gerçekleştirdi.

 OKULLAR ODUNPAZARINA EMANET

Odunpazarı Belediyesi, öğrencilere yönelik ürettiği projelerin yanı sıra okul bahçelerini de asfaltlayarak eğitime destek verdi. Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri ekipleri Yenikent’te bulunan Vali Münir Raif Güney İlkokulu ve Vadişehir Mahallesi'nde bulunan Ümit Yaşar Oğuzcan Ortaokulu bahçesinde asfalt çalışması gerçekleştirdi. Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri ekiplerinin çalışama yürüttüğü olulardan biri de 71 Evler Mahallesi’nde bulunan Cahit Zarifoğlu Ortaokul. Okul bahçelerinin daha temiz ve düzgün olması için yapılan çalışmalarla; öğrencilerin daha rahat hareket etmesi, okul binalarının etrafının da çamur ve kirli görünümünden kurtulması hedeflendi.