AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, Hat Boyunun bakımını yapmayan Tepebaşı Belediyesi'ni eleştirdi. Kaynarca'nın açıklaması şöyle; "Eskişehir’e yapılan hizmetlerin en büyüklerinden biri de şüphesiz şehri ikiye bölerek fiziksel bir soğukluk oluşturan ve zaten çekilmesi imkânsız hale gelen trafiği tamamen kilitleyen hat boyundaki hemzemin geçitlerin kaldırılmasıdır. Ciddi bütçe harcanarak trenin yer altına alınıp kesitin üstünün de milletimize kazandırılması, tarafımızdan; bir Eskişehir fanatiği olarak sevinçle, bir Ak Parti neferi olarak da gururla karşılanmıştır.
Tepebaşı Bölgemizin hükümet yatırımlarından faydalanması ve bu yatırımların takibi elbette Ak Parti Tepebaşı İlçe Başkanı olarak bizim görevimizdir. Milletimizin bir süreliğine belediyeyi kendisine emanet ettiği Sayın Belediye Başkanı da kendi sınırları içinde belli görevleri yerine getirmekle mükelleftir. Kapalı kesitin üstündeki yürüyüş alanının bakımını vatandaşlarımız aracılığıyla ve doğrudan defalarca dile getirmemize rağmen, bilerek ve kasıtlı olarak yapmayan Tepebaşı Belediyesini, bütün otoritelerin üstünde olan milletimize, Eskişehir halkına şikayet ediyorum.
Kendi alanım değil demesi mümkün olmadığından, bize devredilmedi bahanesine sığınan başkan ve belediye, camiler, okullar ve sanayi sitelerindeki birçok sayabileceğimiz alana devrolmadan işlem yaparken burada keyfi bir uygulama ile önceki örnekleri görmezden gelmektedir.
Günlerce iyi niyetle, pozitif bir Eskişehir için bekledik. Başkanın elinde fırsat varken buna iyi niyetle karşılık verip çalışacağını düşündük. Kendisine gerek bakanlıklar düzeyinde, gerekse Tepebaşı meclisinde destek olan AK Partililer, şimdi kendisine sıra geldiğinde ne yaptığını görmüş oldu. Eskişehir’in bu görüntülere maruz kalmasına sebep olmasına inanamadık.
Sayın başkan, bu görüntüler Eskişehir’e yakışmıyor. Hiçbir bahaneye sığınmadan, beklemeden harekete geçin. Ak Parti yatırımı diye bu halde olması içinize siniyor mu? Her yerde reklamını yaptığınız hoşgörünüz nerede? Camiler Müftülüğe, okullar Milli Eğitime, Yurtlar KYK ‘ya bağlı değil mi? TCDD ve hükümet konu ile ilgili harekete geçmiştir. Ancak bir yerel yönetici olarak, hiçbir şeyi beklemeden hizmet etmeniz gerekir. Bu yaptığınız kasıtlı hareketlerden vazgeçin. Konuyu Tepebaşı ve Eskişehir halkı ile takip edeceğiz. "