Büyükelçi Alberto Gonzalez Casals, Tepebaşı Belediyesi ve Jose Marti Küba Dostluk Derneği’nin düzenleyeceği “Fidel Sonrası Küba” konulu söyleşi için Eskişehir’e geldi. Söyleşi öncesi Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ı makamında ziyaret eden Casals Eskişehir’de olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Ziyarette konuşan Büyükelçi Alberto Gonzalez Casals; “Tepebaşı’na, başkanın makamına davetinizden dolayı çok teşekkür ediyorum.  Burada başta Ahmet Başkan olmak üzere çok arkadaşımız var ve bu yüzden ziyaret etmek istedik. Diğer arkadaşlarım da Jose Marti Küba Dostluk Derneği’nden. Bize her zaman yardımcı oluyorlar. Eskişehir insanlarını, Eskişehir’i ve Türkiye’yi daha çok tanımak istiyoruz. Söylediğim gibi burada Küba’yı seven birçok arkadaşımız var ve hepsi de iyi insanlar, bu imkanı sağladıkları için onlara çok teşekkür ediyorum. Küba’dan Eskişehir’e ve Eskişehirlilere iyi dileklerle.” ifadelerini kullandı.

 Tepebaşı Belediye başkanı Dt. Ahmet Ataç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Daha önce buluşmak için birçok programlar yaptık fakat bir araya gelemedik. Diğer büyükelçilerle olduğu gibi sayın büyükelçimiz ile ilişkilerimiz iyi noktada. Kendisinin ifade ettiği gibi de o Eskişehir’i ve Eskişehir insanlarını çok seviyor. Onları burada görmekten mutluluk duyduk. Bizim Havana’da Boyeros ile kardeş şehir olmamız 2002 yıllarına dayanır. Bu kardeş şehir ilişkisi halen devam ediyor ve bunu sürdürmekten duyduğumuz memnuniyetimizi ifade etmek isterim.” şeklinde konuştu.

 Daha sonra Tepebaşı Belediyesi’nin Su Sporları Merkezi gibi önemli yatırımlarını gezen Alberto Gonzalez Casals Çocuk Senfoni Orkestrası’nı da ziyaret etti.