Ulaşım – İş Sendikası Eskişehir Şubesi Başkanı Muammer Kutlusan tarafından yapılan açıklamaya destek olarak Atatürkçü Düşünce Derneği, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim İş Sendikası, Hacı Bektaş Veli Derneği, Hacı Bektaş Veli Vakfı, Kumpas Mağdurları ve Dayanışma Derneği, Talat Paşa Komitesi, Türk Anneler Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye Lisesiler Birliği ve Vatan Partisi katıldı.

Muammer Kutlusan askeri okulların kapatılması ile ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Ülkemizin tarihinde önemli bir yer tutan herkesin bildiği, 15 Temmuz İhanet kalkışması sonrasında Olağanüstü Hal ilan edilmiş ve Türkiye çıkarılan çok sayıda Kanun Hükmünde Kararnamelerle yönetilir olmuştur. Çıkarılan 2 adet KHK ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin emir komuta yapısı zafiyete uğratılmış, milli ordumuzun yüzlerce yıllık kurum kültürü yok edilmiş ve bu kurum kültürü gelecek kuşaklara taşıyacak askeri eğitim kurumları kapatılmıştır. Serv Antlaşmasının 168. Maddesinin Askeri Okulların kapatılmasını hükmettiğini biliyoruz” dedi.

Kutlusan açıklamanın devamında; “İyi bilinmelidir ki, TSK’nın azim ve şevkini kıracak, savaş gücünü azaltacak ve gücünü milletten alan ordumuzu siyasallaşmaya sürükleyecek hiçbir girişim, ülkemizin yararına değildir. Askeri okulların kapatılması, GATA ve Askeri Hastanelerin Sağlık Bakanlığına Bağlanması, Yüksek Askeri Şuranın yapısının değiştirilmesi, Kuvvet Komutanlıklarının bütünlükten uzaklaştırılması üstelik tüm bu köklü değişikliklerinin Yüce Gazi Meclis’te hiç konuşulmadan, yerel ve tarihsel koşullar dikkate alınmadan yapılması doğru değildir” dedi.

Ülkede yaşanan sorunların başarısızlıkların çözümüne gidilmezken TSK ile ilgili alınan bu kararların yersiz olduğunu ifade eden Kutlusan, “Yaşanan tüm bu olaylar ülkemizin varlığını, birlik ve beraberliğini tehdit ederken, gücünü Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden alan, aylardır kararlılıkla burada düzenli olarak toplanan 16 STK olarak bizler, ülkemizin bekası için en öncelikli ve gerekli kurumların başında gelen, Askeri okulların bir an önce tekrar açılmasını ve TSK üzerinden ellerin çekilmesini istiyoruz” dedi.