Odunpazarı Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin düzenlediği “Eskişehir’de Yedi Mahalle Lezzetler Yarışıyor” adlı yemek yarışması ve Avdan Aşağı Ilıca Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği Kadınlar Matinesi’ne katılan başkan Kurt, kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı. 16 Nisan 2017’de yapılacak olan anayasa referandumuna değinen Başkan Kurt, parlamenter demokratik sistemin Türkiye’nin vazgeçilmezi olduğunu vurgulayarak, hiç kimsenin bunun önüne geçemeyeceğini kaydetti. Başkan Kurt buna karşı kadın ve erkeklerin birlikte mücadele edeceğini söyledi.

 “ÇOCUKLARI VE KADINLARI MUTLU OLAN BİR ODUNPAZARI SLOGANINI BENİMSEYEREK ÇALIŞIYORUZ”

 Başkan Kurt, öncelikle Odunpazarı Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen “Eskişehir’de Yedi Mahalle Lezzetler Yarışıyor” etkinliğine katıldı. İmişehir Mahallesinde Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte yöresel yemekler yarıştı. Etkinlikte jüri üyeliği de yapan Başkan Kurt, kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı. Başkan Kurt, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Eskişehir Büyükşehir, büyükşehir olduğu için de bütün köylerimiz mahalle oldu. Adının mahalle olması önemli değil. Önemli olan köylerin gerçekten mahallede bulunan sosyal etkinliklerin tamamını yaşıyor olması. Biz Odunpazarı Belediyesi olarak çocukları ve kadınları mutlu olan bir Odunpazarı sloganını benimseyerek çalışıyoruz. Onun içinde ne yapmamız gerekiyorsa onu yapmaya gayret ediyoruz. Bu köy-mahalle Eskişehir’in en yakın yerleşim

yerlerinden birisi, ama burada şehir merkezinde yapılan kutlamalar, yarışmalar yapılabilmeli. Biz buraya gelip gidebilmeliyiz. Buradaki geleneklerimizi yaşatabilmeliyiz. Eskişehir’de yöresel yemek deyince 5 çeşit yemek sayamıyoruz, ama Avrupai anlamda mutfaktaki her şey var. O da olmalı elbet burası çağdaş bir kent. Bu kentte her şey olmalı ama bizim atalarımızın, nenelerimizin yaptığı yemekleri de unutmamalıyız. Onun için yöresel bir yemek sergilemek, yarışma yapmak kadın meclisimizin düzgün düşündüğü işlerden birisi.”

BAŞKAN KURT: “BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ”

Başkan Kurt Odunpazarı Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin düzenlediği kadınlar matinesinin ardından da Avdan Aşağı Ilıca Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından gerçekleştirilen kadınlar matinesine katıldı. Matineye katılan kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günün kutlayan Başkan Kurt, 16 Nisan’da yapılacak olan referanduma dikkat çekti. Bu konuda kadınlara çok iş düştüğünü kaydeden Başkan Kurt, “Biz sizlerle birlikteyiz. Size sonuna kadar güveniyoruz. Boş durmayacağınıza eminim. Komşuları, komşu köyü, komşu mahalleyi ikna edeceksiniz. Çünkü parlamenter demokratik sistem Türkiye’nin vazgeçilmezidir. Hiç kimsenin bunun önüne geçme şansı yoktur. Ben buna inanıyorum, sizinde inandığınızı biliyorum. Bu inancımız doğrultusunda birlikte hareket edeceğimizi biliyorum” dedi.