Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan infaz koruma memuru alımları merakla bekleniyor. Sözleşmeli pozisyonda istihdam edilmek üzere uygulamalı veya sözlü sınav sonucuna göre yapılacak olan alımlarda gardiyan alımı için başvuru tarihleri henüz açıklanmadı. 2024 yılında yapılacak alımlara yönelik gelişmeler, resmi kaynaklardan gelen bilgilere göre kamuoyuna duyurulacak.

İnfaz Koruma Memuru Alımı Başvuru Şartları

Geçtiğimiz yıllarda yapılan alımlarda adaylardan şu şartlar aranmıştı:

  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  • Erkek adaylarda 170 cm, kadın adaylarda 160 cm’den kısa boylu olmamak,
  • Boy ve kilo arasında belirlenen farkı korumak: Boy uzunluğunun son iki rakamı ile kilosu arasındaki farkın 13’ten fazla, 17’den az olmaması.

İnfaz Koruma Memuru Alımı Ne Zaman?

2024 yılı için Adalet Bakanlığı ’nın infaz koruma memuru alımlarına yönelik başvuru takvimi henüz açıklanmadı. Ancak KPSS'ye katılan ve ilgili puan türlerinden (KPSSP3, KPSSP93, KPSSP94) en az 70 puan alan adaylar, alımların açıklanmasını bekliyor. Bu konuda gelişmeler oldukça resmi kanallardan duyurular yapılacak.

Gardiyan Alımları İçin KPSS ve Puan Koşulları

İnfaz koruma memuru alımlarında adayların, mezun oldukları eğitim seviyelerine göre belirlenen puan türlerinden en az 70 puan almış olmaları gerekiyor:

  • Lisans mezunları için KPSSP3,
  • Ön lisans mezunları için KPSSP93,
  • Ortaöğretim mezunları için KPSSP94.

Başvurular ve diğer detaylar resmi duyurular yapıldığında netleşecektir.