Almanya hükümeti, son yıllarda ülkeye kayıt dışı girişlerinin arttığını belirterek Schengen Vizesi hakkında yaptıkları düzenlemeleri paylaştı. Peki, Türkiye için vize işlemleri kısıtlandı mı? İşte, detaylar.

Türkiye’nin de içerisinde olduğu, Almanya’da yaşayan milyonlarca göçmen endişeli bir şekilde Almanya hükümetinden gelecek vize ve oturum açıklamasını bekliyordu. Sonunda o önemli açıklama geldi: “Türkiye için vize süreci normal şekilde devam edecek.”

Almaya’da Yaşayan Gurbetçilere Ne Olacak?

Yıllarca Almanya’da yaşayan, kendilerine bir hayat kuran Türk gurbetçiler, yapılan son açıklamadan sonra büyük bir telaşa kapıldı. Fakat yeni düzenlemenin Almanya’da yaşayan kişiler ile ilgisinin olmadığı belirtildi.

Sınırlarda Kontroller Başladı! Binlerce Kişi Sınır Dışı Edildi

Almanya’da sınırlardan girişlerde sıkı yönetim uygulanma kararı alındı. Binlerce kayıt dışı giriş yapmaya çalışan kişi sınır dışı edildi. Almanya göç politikası nedeniyle yapılan bu kontrollerde, vizesiz girişler önlenmeye çalışılıyor.

Schengen Vizesi i Alan Türkiye Vatandaşlarına Ne Olacak?

Almanya hükümeti, 15 Mart 2024’e kadar yürütülecek bu sıkı  yönetim halinden Schengen Vizesi olan Türkiye vatandaşlarının etkilenmediğini açıkladı. Sınır dışı edilen kişilerin, izinsiz bir şekilde ülkeye girmek isteyen kişileri ilgilendirdiğinin altını çizdi.