Spor

Alpagut Sümerspor şampiyonluk kupasına kavuştu

Abone Ol

Eskişehir amatör futboluna yeni bir soluk getiren Alpagut Sümerspor geçtiğimiz sezonda Eskişehir 1. Amatör Lig'i lider bitirerek şampiyon oldu. Henüz çok yeni bir kulüp olmasına karşın başarılı yapılanmasıyla ve sahada aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken Alpagut Sümerspor 2023-2024 futbol sezonunda Eskişehir Süper Amatör Lig'de boy gösterecek. BAL'a yükselme mücadelesi vermesi beklenen takımlar arasında yer alan Alpagut Sümerspor iddialı bir şekilde yeni sezona hazırlanıyor.

Alpagut Sümerspor yeni sezona hazırlanırken bir yandan da geçen sezon hak ettiği şampiyonluk kupası ve madalyaları almayı bekliyordu. Alpagut Sümerspor sonunda beklediği şampiyonluk kupası ve madalyalara basın mensuplarını davet ettiği sezon açılış toplantısında kavuştu.

Şampiyonluk kupasının neden gecikmeli verildiği ile ilgili konuşan EASKF Başkanı Sadri Atam: "Biz hiçbir zaman bilerek kupayı gecikmeli vermeyiz ve bilerek hata yapmayız. Alpagut Sümerspor şampiyonluğu garantiledikten sonra Çukurhisarspor ile formalite maçı vardı ancak; biz kupa vermek için bu maçı beklemeliydik. O dönemde de Çukurhisar'ın maça çıkıp çıkmama durumu vardı. Belge olmadan maalesef hareket etmek mümkün değil. Böyle şeyler yaşanabiliyor. Son düdük çalmadan kupayı vermek mümkün değil. TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig gibi üst kategorilerde kupayı hemen teslim etse de alt liglerde bunu yapmayı uygun bulmuyor. Ligler tescil edildikten sonra ancak kupayı verebiliyoruz. Gönül isterdi ki hemen maç sonu verelim ama imkanlar el vermedi. Buradan şampiyon olan Alpagut Sümerspor'u yeniden tebrik ediyorum." dedi.

Alpagut Sümerspor düzenlenen basın toplantısı sonrasında şampiyonluk kupasını EASKF Başkanı Sadri Atam'ın elinden aldı. Sümersporlu yöneticilerin katıldığı seramonide şampiyonluk kupası kulübe teslim edildi.