Bölge

Ankara’nın Türkiye İçin Önemi: Ankara Neden Önemli Bir Şehir?

Ankara’nın Türkiye için önemi oldukça büyüktür. İlk olarak akla başkent oluşu gelir. Peki Ankara'nın Türkiye için önemi nedir?

Abone Ol

Anadolu’nun tarihi ve kültürel özelliklerini çok yoğun bir şekilde barındıran illerimizden bir tanesidir. Birçok kişi çeşitli nedenlerden dolayı her gün bu şehri ziyaret eder. Peki Ankara’nın Türkiye için önemi nedir?

Ankara’nın Tarihi

Ankara tarih boyunca çok önemli olaylara ev sahipliği yapmış bir ildir. Ama yakın tarihten bahsetmek gerekirse milli mücadele zamanında en çok adından bahsettiren şehirlerden biridir. Özellikle 1919 yılında temsil heyeti Ankara’ya gelerek buranın Milli Mücadele karargahı olmasına karar verdi. 1920 Yılında da bu şehirde TBMM açıldı. Böylece Ankara fiilen başkentlik görevini üstlenmiş oldu.

Ankara’nın Özellikleri Nelerdir?

Ankara’nın Türkiye için önemi denildiği zaman akla birçok özellik gelir. Bunlardan bir tanesi de yüzölçümüdür. Ankara Türkiye’nin en büyük 3. Şehridir. Deniz seviyesinden yüksekliği ise 890 m’dir. Ayrıca en çok göç alan illerden biridir. Eğitim açısından da oldukça önemli olduğunu söylemek mümkündür.

Ankara’nın Nesi Meşhur?

Her şehrin ünlü olduğu bir yiyecek, meyve, hayvan ya da turistik yer bulunur. Ankara’nın da meşhur olduğu bazı meyveler ve hayvanlar elbette vardır. Bunlardan ilk akla geleni ise keçidir. Yiyeceklerden ise armut ve üzüm Ankara’nın meşhur meyveleri arasında yer alır.

Ankara’nın Nüfusu Kaçtır?

Türkiye’de Ankara’nın önemi oldukça fazladır. Çünkü nüfus yönünden de oldukça kalabalık bir şehirdir. En çok göç alan illerin başında gelir. 2024 yılı itibari ile ise güncel nüfusu 5 milyon 893 Bin olarak bilinir.