Basenden kilo alma nedenleri birçok kişi için hem estetik hem de sağlık açısından önemlidir. Çünkü basen bölgesinde yağ birikimi görünüşü etkilemek dışında genel sağlığı da etkileyebilir. Bu nedenle basenden kilo alma nedenleri anlayıp durumu kontrol altına alabilirsiniz.

Basenden veya Kalçadan Kilo Almanın Nedenleri Nelerdir?

Basenden Kilo Alma Nedenleri (6)

Çeşitli faktörlerin bir araya gelmesi kalça bölgesinden kilo almaya neden olmuş olabilir. Kalça bölgesinden kilo almaya neden faktörler 7 başlıkta toplanabilir. Bu 7 basenden kilo alma nedenleri :

1.       Genetik Faktörler

2.       Hormonal Değişiklikler

3.       Diyet ve Beslenme Alışkanlıkları

4.       Fiziksel Aktivite Eksikliği

5.       Yaşlanma

6.       Stres ve Uyku Düzeni

7.       Kötü Postür

Basenden Kilo Alma Nedenleri: Basene Kilo Yapan Besinler

Bazı besinler basenden kilo alma nedenleri arasındadır. Çünkü bu besinlerin genel özellikleri içerisinde yüksek şeker, rafine karbonhidrat ve sağlıksız yağlardır. Bunlara örnek olarak şu besinler gösterilebilir:

Basenden Kilo Alma Nedenleri Arasındaki Besinler

Basenden Kilo Aldıran Besinlerin Örnekleri

Şekerli Yiyecekler ve İçecekler

·       Gazlı içecekler

·       Tatlılar

·       Şekerlemeler

·       Pastalar

Rafine Karbonhidratlar

·       Beyaz ekmek

·       Makarna

·       Beyaz pirinç

·       Rafine Tahıllar

Kızartılmış Yiyecekler

·       Kızartılmış gıdalar

Fast Food

·       Burgerler

·       Pizzalar

·       Paketli atıştırmalıklar

Yağlı Atıştırmalıklar

·       Cips

·       Fıstık ezmesi

Alkol

·       Bira

·       Şarap

Basenden Kilo Alma Nedenleri (7)

Kalçadan Kilo Vermek veya Almak İçin Neler Yenmeli?

Vücut şeklini değiştirmek ve özellikle kalçayı hedefleyerek kilo vermek ya da almak için beslenme alışkanlıklarınızı düzenlemeniz gerekir. Doğru besinlerle dengeli diyet uygulayarak ve bu diyeti egzersizlerle dengeleyerek amacınıza ulaşabilirsiniz.

1 - Kalçadan Kilo Vermek İçin Ne Yemeliyim?

Belirli bölgeden kilo vermek mümkün olmadığı için vücut yağ oranını azaltmaya yönelik diyet ve egzersizler yapılabilir. Bunlar basenden kilo alma nedenleri konumunda olmamalıdır. Sebze, meyve, tam tahıllar, yağsız proteinler ve sağlıklı yağlar tüketin. Rafine karbonhidratlı ve şekerli besinleri sınırlarken lifli gıdalar tüketin. Bu besinleri kontrollü porsiyonlara ayırın ve günde en az 8 bardak su içmeyi unutmayın.

2 - Kalçadan Kilo Almak İçin Ne Yemeliyim?

Basenden Kilo Alma Nedenleri (4)

Kalçadan kilo almak için ne yemeliyim ?” diyorsanız öncelikle yeterli kalori alımına dikkat etmelisiniz. Özellikle protein açısından zengin gıdalar tüketin. Sağlıklı yağlar ve kompleks karbonhidratlar diyetinizde yer alsın. Sık ve dengeli her öğünde protein, karbonhidrat ve yağ dengesine dikkat edin. Bu besinler basenden kilo alma nedenleri arasındadır. Ancak bunu sağlıklı yapmanıza yardımcı olur.

Bacaklardan Kilo Alma Nedenleri Nelerdir?

Kalçadaki kilo değişimleri vücudun alt kesimlerini etkileyerek hareket kabiliyetinde değişikliklere ve estetik kaygılara neden olabilir. Çünkü kalçadan kilo alıp vermek bacaktan kilo alıp vermekle ilişkilidir. Bacaklardan kilo alma nedenleri, basenden kilo alma nedenleri ile benzerlik gösterir. Bunlar bacaklara kilo aldıran besinler tüketmek, genetik, hormonlar, yaş, fiziksel aktivite eksikliği, sağlık durumları, stres ve düzensiz uyku bacaklardan kilo aldırabilir.

1 - Bacaklar ve Kalçadan Nasıl Kilo Verilir?

Bacak ve kalçadan kilo vermek için dengeli beslenme, düzenli egzersiz ve sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları önemlidir. Beslenmenizde meyve, sebze, tam tahıllar ve protein açısından zengin gıdalara yer verin. Şekerli ve işlenmiş gıdalardan kaçının. Kardiyo ve bacak-kalça hedefli egzersizler yaparak yağ yakımını artırın. Düzenli uyku ve stres yönetimi de kilo vermeye yardımcı olur.

2 – Bacaklar ve Kalçadan Nasıl Kilo Alınır?

Basenden Kilo Alma Nedenleri (5)

Bacaklardan ve kalçadan kilo almak için kalori alımınızı artırarak beslenmenizi düzenlemelisiniz.  Protein açısından zengin gıdalar, sağlıklı yağlar ve tam tahıllar gibi sağlıklı karbonhidratlar tüketin. Vücudun alt bölgesini destekleyen egzersizlerle bacak ve kalça kaslarını çalıştırın. Yeterli uyku alarak kasların toparlanmasını sağlayın.

Basenden Kilo Alma Nedenleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Aşağıda basenden kilo alma nedenleri hakkında sıkça sorulan sorulara ve soruların cevaplarına ulaşabilirsiniz.

Basenden Kilo Alma Nedenleri (2)

1 - Basenden Kilo Almak İçin Ne Yapılmalı?

Basenden kilo almak için basenden kilo alma nedenleri arasında yer alan eylemleri sağlıklı hale getirmeniz gerekiyor. Buna örnek olarak günlük kalori ihtiyacınızı karşılayan zengin ve sağlıklı gıdalar tüketebilirsiniz. Basen kaslarını çalıştıran egzersizleri düzenli yapabilirsiniz.

2 - 1 Ayda Basenlerden Kurtulma Mümkün Mü?

Basenden kilo vermek için 1 ay kısa bir süredir. Ama 1 ayda önemli ölçüde incelme sağlayabilirsiniz. Öncelikle basenden kilo alma nedenleri hakkında bilginiz olsun ki neler yapabileceğinizi planlayabilesiniz. Bu planlara düzenli egzersiz ve basenden kilo vermeye yönelik bir diyeti ekleyebilirsiniz. Ancak herkesin herkesin vücut yapısı farklı olduğundan sonuçlar kişiden kişiye değişebileceğini unutmayın.

3 – Hormonlar Basen Bölgesindeki Yağ Birikimini Nasıl Etkiler?

Özellikle kadınlarda östrojen hormonu, kalça ve basen bölgesinde yağ depolanmasını teşvik eder. Bu da hormonal durumun basenden kilo alma nedenleri arasında yer almasına neden olur. Hamilelik, doğum kontrol hapları kullanımı ve menopoz gibi durumlar hormonal değişikliklere neden olabilir. Bu durumlar da basen bölgesinde yağ birikimine neden olabilir.