İnsanın sevdiği, değer verdiği bir kişiyle hayatını birleştirmesi şüphesiz önemli bir olay. Evlilik gibi önemli ve değerli bir kavram günümüzde her ne kadar anlamını yitirmeye başlasa da…

Hiç kimse ayrılacağını bile bile bir evliliğe başlamaz. Mutlu olmayacağınızı düşündüğünüz bir ilişkiye ne kadar katlanabilirsiniz? Elbette mutsuzluk kabul edeceğiniz bir durum olmaz.

Peki ama biriyle evlenmeden önce kendinize sormanız gereken sorular neler? Karşınızdaki kişinin doğru olduğunu nasıl anlayabilirsiniz?

Evlilik Öncesi Kendinize Sormanız Gereken Sorular

Evlilik kararı almadan önce karşınızdaki bireyi iyi tanıdığınıza emin olmalı, bazı konularda kesin yargıya varmış olmalısınız. Elbette bir insanı tamamen ‘tanıdım’ demek zordur. Fakat ilişki devam ederken sevgili ya da flört iken keşfedebileceğiniz bazı tüyolar bulunuyor.

Karşınızdaki bireyin evlilik için doğru olup olmadığına karar vermek için kendinize şu soruları sormalısınız:

1 – İzlediğim Filmi, Okuduğum Kitabı Eşim ile Paylaşabilir miyim?

Biriyle Evlilik Yapmadan Once Kendinize Sormaniz Gereken 5 Soru (5)

İlk bakışta çok önemsiz bir soru gibi gelebilir. Fakat hayatınıza aldığınız birey sizin düşüncelerinize, paylaşımlarınıza önem vermeli. Eğer izlediğiniz bir film/diziyi ya da okuduğunuz bir kitabı paylaşamayacağınızı ya da karşınızdaki kişi için bunun bir anlam ifade etmeyeceğini düşünüyorsanız yanlış giden bir şeyler var demektir.

2 – Aynı Çatı Altında Eğlenebilir, Zorluklara Göğüs Gerebilir miyim?

Biriyle Evlilik Yapmadan Once Kendinize Sormaniz Gereken 5 Soru (4)

İlişkileri yıpratan temel iki sorun: eğlenmek ve katlanmaktır. Yalnız bu katlanmak tek taraflı olmamalı, birlikte gerçekleşmelidir. Aslında paylaşıma dayanan bir durum söz konusudur. Nasıl ki zorlukları birlikte aşabileceğinizi düşünmek önemliyse eğlenebilmek de bir o kadar önemlidir.

3 – Özel Sınırlarımıza Saygı Duyabilir miyiz?

Biriyle Evlilik Yapmadan Once Kendinize Sormaniz Gereken 5 Soru (3)

Evlilik her ne kadar birliktelik anlamına gelse de her zaman eşlerin bir arada bulunmasın, paylaşımda bulunması mümkün olmaz. Daha doğrusu evlenmeden önce var olan sizin evlendikten sonra da devam etmesi gerekir. Burada özel alan kavramı devreye girer. Evleneceğiniz kişi ile özel alanlarınızı koruyabilir, dilediğiniz zamanda kendinize özel vakit ayırabilir misiniz?

4 – Evi ‘Yuva’ Yapar mı?

Biriyle Evlilik Yapmadan Once Kendinize Sormaniz Gereken 5 Soru (2)

Ev herkes için olabilen bir şey; öğrenciye de bekara da evliye de… Ancak evlilikte fark o evin yuva olabilmesi anlamına gelir. Eşiniz yaşayacağınız evi sizin için güvenli bir liman, yuva yapar mı? Peki siz her gün bir arada olacağınız eşiniz için o evi yuva yapabilir misiniz?

5 – Evlendikten Sonra Değiştirmesini İstediğim Davranışları Var mı?

Biriyle Evlilik Yapmadan Once Kendinize Sormaniz Gereken 5 Soru (1)

Eş adayınız hakkında daha evlenmeden değiştirmesini istediğiniz davranışları varsa burada durup düşünmelisiniz. Karşınızdaki bireyi olduğu gibi mi seviyorsunuz yoksa sevdiğiniz insana mı dönüştürmeye çalışıyorsunuz? Evlendikten sonra değişmesini bekliyorsanız neden şimdi bunu dile getirmiyor ya da olduğu gibi kabullenmiyorsunuz?