Dünya

Black Friday 2024’te Hangi Güne Denk Geliyor? 2024 Black Friday İndirimleri Ne Zaman Başlıyor?

Kara Cuma olarak bilinen Black Friday indirimleri için geri sayım başladı. Hesaplı alışveriş yapmak isteyenler 2024 Black Friday indirimi ne zaman merak ediyor.

Abone Ol

Her yıl aynı ayda düzenlenen Black Friday büyük indirimleri ile kişileri mutlu ediyor. Yıl içerisinde görülmemiş indirimler ile milyonlarca kişi sayısız ürün alıyor. Kara Cuma olarak adlandırılan bu dönem için artık çok az bir vakit kaldı. Eğer siz de ihtiyaçlarınız için bu günü bekliyorsanız hazır olun!

Peki Black Friday 2024’te hangi güne denk geliyor? 2024 Black Friday indirimleri ne zaman?

2024 Black Friday İndirimi Ne Zaman?

Her yıl Şükran Günü’nden sonraki ilk Cuma Black Friday indirimleri başlıyor. Buradan hareket ile Black Friday 2024’te ne zaman sorusuna yanıt bulabiliriz.

İndirimli alışveriş yapmak isteyenler için 2024 yılında Black Friday 29 Kasım Cuma gününe denk geliyor. Cuma gününden itibaren yaklaşık 1 hafta boyunca indirimler devam ediyor olacak.

Black Friday Nedir, Ne Demek?

Amerika’da Şükran Günü’nden sonraki ilk Cuma günü başlayan büyük indirimlere verilen isimlerdir. 1932 yılından itibaren Noel alışveriş sezonunu açmak için bu isim kullanılmaktadır.

Mağazalar erken saatlerde alışveriş için açılıp geç saatlere kadar alışverişe imkân sunar. Ancak ülkemizde bu kadar bilinir hale gelmesinin sebebi e-ticaret etkisidir.

E-ticaret sitelerinin Black Friday kampanyaları sunması ve giderek yaygınlaşan online alışveriş nedeniyle milyonlarca kişi arasında Türkiye’den de insanlar eklenmektedir.  Noel adına sadece alışveriş yapılmadığı için sayısız kategorideki ürün alınabilmektedir.