Spor

Buğrahan Yorumluyor, "Hiç kimse Eskişehirspor'dan büyük değildir!"

Abone Ol

Eskişehirspor maalesef ardı ardına lig düşerken, kulübün borçları her geçen gün çoğalırken ve Eskişehirspor'umuza kimse sahip çıkmazken, önce genel seçimlerde şimdi de yerel seçimler yaklaşırken siyasilerin bir numaralı gündem konusu Es Es oldu. Bu durum dışarıdan baktığınızda gayet doğal bir durum gibi görünebilir ancak; siyasiler Eskişehirspor'a yardım etmek için birbirleri ile kapışmıyor. Eskişehirspor üzerinden koltuk kavgası yapıyorlar, bu gerçekten Anadolu'nun "Koca Çınarı" Eskişehirspor'a ancak zarar verir. Biraz sert konuşacağım, kimse kusura bakmasın ama kim olursa olsun, hiç kimse Eskişehirspor'dan büyük değildir. Eskişehirspor bu şehrin en büyük markasıdır ve bir sivil toplum kuruluşudur, dernektir. Bu sebeple Eskişehirspor halkın, taraftarın takımıdır, kimsenin babasının tapulu malı değildir. Üslubum için öncelikle herkesten özür diliyorum ama bu durumu anlatırken gerçekten en uygun kelimeleri seçmek için büyük gayret gösteriyorum. Çünkü Eskişehirspor üzerinden yapılan bu tartışma ne Eskişehir'e ne de tırnak içinde koca koca adamlara hiç yakışmıyor.

Beni ilk günlerden beridir takip edenler futbol-siyaset ilişkisine ne kadar karşı olduğumu net şekilde bilirler. Fakat ben futbol camiası içerisine iyice girdikçe ve biraz da Türkiye'deki genel konjonktürü daha iyi kavradıkça futbol ile siyasetin maalesef bu devirde ayrı değerlendiremeyeceği gerçeği ile karşı karşıya kaldım. Ben açık konuşmaktan hiç çekinmedim, bu gerçek bana da aslında iyi bir ders oldu. Sonrasında, Eskişehirspor özeline yeniden gelirsek madem işler böyle yürüyor ben Eskişehirspor'a siyaasetin faydası olması için elimden geleni yapayım dedim. Bu başlık altında birçok siyasetçiyi yardıma çağırdım, yine kim yardım edebilirse ona minnettarız dedim.  Hala da bunu savunuyorum. Çünkü Eskişehirspor'un halen yardıma ve desteklenmeye ihtiyacı var.

Eskişehirspor henüz kurtulmadı. Eskişehirspor amatör ligde mücadele edecek yahu! Bunları attılar bir kenara başladılar Eskişehirspor üstünden koltuk kavgası yapmaya. Bu çok yakışıksız bir durum hatta daha da açık ifade edersek aymazlıktır. Hiç mi Eskişehirspor'u anlamadınız, Eskişehirsporluluk duruşunu kavrayamadınız beyler! Hem de biriniz Eskişehirspor başkanlığı yapmış, Eskişehirspor'a büyük emekler vermiş ve vermeye de devam eden Nebi Hatipoğlu, biriniz de Eskişehirspor'un kuruluşuna ve büyük başarılarına tanıklık etmiş, Eskişehirsporluluk duruşunun nasıl olması gerektiğini çok iyi bilen Yılmaz Büyükerşen. Bu kavgayı kendi aranızda edin beyler! Eskişehirspor kimsenin oyuncağı da değil, siyaset alanı da değil.

Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca'yı AK Parti Tepebaşı Meclis Üyesi olduğu için ve siyaset yaptığını düşündükleri için eleştiri yağmuruna tutanlar Yılmaz Hoca ve Nebi Bey'in bu tartışmalarına alkış tutuyor.  Herkes bir tarafı destekliyor. Ayıptır ya günahtır beyler! Erkan Koca-Eskişehirspor-siyaset ilişkisinde yanlışlar varsa onlar da eleştirilir, Eskişehirspor üzerinden kuru kuruya pirim yapan varsa tabii ki eleştirilir. Ama bana katılın ya da katılmayın ben başkandan bugüne kadar açık açık siyasi salvolar, Eskişehirspor üzerinden pek görmedim. Neyse konumuz bu değil. Konumuz Yılmaz Büyükerşen ve Nebi Hatipoğlu'nun Eskişehirspor üzerinden yaptığı çirkin siyasi atışmalar. Daha önce Eskişehirsporlu olduğundan ve kulübe olan aidiyetinden şüphe etmediğim Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un Eskişehirspor üzerinden maalesef talihsiz siyasi salvoları oldu. Sayın Kazım Kurt baktı ki bu salvolar kimseye fayda sağlamıyor, bu tavrı bıraktı ve en doğrusunu yaparak Eskişehirspor özelinde kenara çekildi. Bu örneği neden verdim biliyor musunuz? Eskişehirspor üzerinden siyasi salvo yapmak, Eskişehirspor'u koltuk kavgasına meze yapmak bugüne kadar kimseye faydalı olmadı. Bu şehirde yaşayanların değer verdiği manevi bir mirastır Eskişehirspor! Siz ismen "büyük insanlar" olabilirsiniz ancak; söz konusu ve gündem konusu Eskişehirspor ise kimse Eskişehirspor'dan büyük değildir beyler! Bugün bu sözlerim Yılmaz Hoca ve Nebi Hatipoğlu'na ise yarın bu tarz tartışmaları Eskişehirspor üzerinden yapmaya kalkışanlara da sözlerim aynı olacaktır! Kusura bakmayın ama Eskişehirspor halktır! Eskişehirspor kimsenin oyun alanı değildir!

Ben daha önce Yılmaz Büyükerşen'in Eskişehirspor'a yardım etmemesini doğru bulmasam da anlayabildiğimi söylediğim bir yazı kaleme aldım. Bu görüşüm bugün de değişmedi. İsteyen bu kulübe sahip çıkar isteyen çıkmaz. Bunun sonucunda oluşacak kamuoyu baskısını ve tepkiyi eğer bir siyasi figür ve belediye başkanı göğüslemeyi kabul ediyorsa, Eskişehirspor'a yardım etmek istemiyorsa buna diyecek bir şey yok. Yalnız Yılmaz Hocam eğer Eskişehirspor bir şirket olmadan Eskişehirspor ile işiniz yoksa Eskişehirspor üzerinden kulübü alçaltacak atışmalara girmek hiç hoş değil. Ulusalda yayın yapan bir televizyonda Eskişehirspor'un iç meselelerini bence Yılmaz Hoca bilgisinde, tecrübesinde birine denk düşmeyecek seviyede açıklamak ve Nebi Hatipoğlu ile siyasi atışmaya girmek çok yanlış. Acemice ve sinirle yapılmış bir hareket. Evet, bu tartışmaları başlatan Sayın Hatipoğlu ama tartışmalara Sayın Büyükerşen'in Eskişehirspor'a zarar vermeyecek şekilde yanıt vermesini beklerdim. Sayın Büyükerşen Eskişehirspor ile ilgili bir derdiniz, tasarrufunuz varsa bunu muhatapları ile görüşün. Madem yardım etmiyorsunuz Eskişehirspor'u siyasi malzeme yapmayın, insanların manevi değerleri ile lütfen oynamayın!

Gelelim Nebi Bey'in Eskişehirspor üzerinden yarattığı tartışmalara. Öncelikle Nebi Hatipoğlu'nun Eskişehirspor'a yardımları olduğunu, Eskişehirspor'a yardım ettiğini ve etmeye devam edeceğini söylemesi olumlu bir durum. Buna kimsenin itirazı yok aksine Nebi Bey katkı sağlayarak Eskişehirspor'a faydalı olmuşsa ve olacaksa bize alkışlamak düşer. Zaten kendisinin başkanlığı döneminde de başarılı bir Eskişehirspor olduğunu hepimiz biliyoruz. Fakat Nebi Bey, Eskişehir'de yerel seçimleri kazanmak için, yerelde güçlü bir politikacı haline gelmek için Yılmaz Hoca ve CHP'yi her alandan vurmaya çalışıyor. Bunu hem ulusaldan, hem yerel basından hem de Nebi Bey'in resmi sosyal medya hesaplarından takip etmek mümkün. Hocanın da bu salvolara verdiği giderek sertleşen cevapları da aynı mecralardan takip ediyoruz. Amiyane tabirle birbirlerini yiyebilirler bunda sorun yok. Sorun bu şehrin en önemli manevi değerlerinden biri olan Eskişehirspor üzerinden kavga çıkarmaya çalışmak. Ayıptır beyler! Nebi Bey'den Eskişehirspor'a yardım etmesini ve siyaseti Eskişehirspor'un faydasına olacak şekilde kullanmaya devam etmesini beklerdim. Eskişehirspor bu siyasi atışmalar üzerinden yara alıyor! Kendi çıkarlarınız için bizim en büyük değerimizi siyasi malzeme haline getiriyorsunuz! Hata yapıyorsunuz, kimse Eskişehirspor'dan büyük değil! Hem kendi ayağınıza hem de Eskişehirspor'un ayağına sıkıyorsunuz! Nebi Bey, Yılmaz Hoca'yı nereden vuruyorsanız vurun ama Eskişehirspor'u angajman malzemesi etmeyin! Buna sesim kısılana kadar itiraz ederim. Çünkü Eskişehirspor'u sizlere siyaset arenası olsun diye yaşatmaya çalışmıyor bunca insan!

Geçmişte Eskişehirspor'a siyaset karışmasın dememin sebebi buydu işte. Dediler ki siyasetten faydalanalım, herkes faydalanıyor. Bunu diyenler çok haklı, yukarıda da bahsettim. Eğer günün konjonktürü böyleyse biz de faydalanalım, Eskişehirspor kurtulsun. Buraya kadar her şey normal ama biz daha ayağımızı çamurdan çıkaramadan Eskişehirspor'a siyasetin faydasından çok zararı olmaya başladı. Yapmayın Allah aşkına! Yılmaz Büyükerşen ve Nebi Hatipoğlu gibi tecrübeli insanlara Eskişehirspor üzerinden bu çarpışma yakışmıyor. Bizi, Eskişehirsporluları üzüyorsunuz ve bu tartışmalar Eskişehirspor'u itibarsızlaştırıyor, yapmayın!

Saygı ve sevgilerimle... Yaşasın büyük Eskişehirspor!