Burdur’un en büyük camisi, Burdur’un kültürel özellikleri arasında yer alan tarihi yapısıyla dikkat çekmektedir. Birçok kültür ve tarih yapısını bünyesinde barındıran Burdur için Burdur’un en büyük camileri de merak konusudur. Keyifli bir Burdur gezisinde ziyaretçilerini bekleyen camiler sizlerledir!

Burdur Gezi Rehberi Listesinde Görmeniz Gereken Burdur’un En Büyük Camisi!

Burdur’un en büyük camisi denildiğinde yapısı ve tarihinden ötürü birçok alan akıllara gelmektedir. Geçmişten bugüne ulaşan bu ibadet alanları şimdilerde ziyaretçilerini ve ibadetini gerçekleştirmek isteyen kişilere açıktır. Burdur’u gezerken uğramanız gereken Burdur’un en büyük camisi şu şekildedir:

1 – Burdur Ulu Camii

Burdurun En Buyuk Camisi Hangisi (2)

İl merkezinde yer alan Burdur’un en büyük camisi vakıf kaydına göre Hamitoğlu Dündar Bey tarafından yaptırılmıştır. 1914 depreminde yıkılmış olan minarenin kitabesinde 1300’de yaptırıldığı yazmaktadır. 1749 yılında ise Çelik Mehmet Paşa tarafından onarımı yaptırılan caminin kuzey ve batısında üç kapı bulunmaktadır.

2 – Dengere Camii

Dengere köyünde bulunan bu camii Selçuklu ve beylik dönemi yansımalarıyla Osmanlı camilerine örnek oluşturmaktadır. Kitabesi olmadığı için bu camii kim tarafından yaptırıldı bilinmese de camii duvarındaki taşın birine 1661 tarihi kazılıdır.

Kare planlı bu caminin ortasındaki dört direk camii çatısını tutarken camiyi de üç sahana ayırır. Tavanda düz kiriş süslemelerinin yanında ayaklarda klasik mermer sütunlar kullanılmıştır. Oyma ve süsleme sanatının kullanıldığı bu camii restore edilerek bugüne taşınmıştır.

Burdurun En Buyuk Camisi Hangisi (1)

Burdur’da Gezilecek Doğal Yerler

Burdur, doğal habitatıyla da birçok turistin ziyaret noktasıdır. Göller yöresi olarak da bilinen Burdur birçok doğa güzelliğine sahiptir. Bu doğrultuda Burdur’da gezilecek doğal yerler şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Salda Gölü
  • Burdur Taş Oda
  • İnsuyu Mağarası
  • Burdur Gölü