Bölge

Burdur'un ismi değişti: İşte gündem olan Burdur'un yeni ismi

Abone Ol

Yapay zeka (AI) teknolojileri, son dönemde artan ilgi ve kullanım oranlarıyla etkisini hissettiriyor. Günlük yaşamın birçok alanında kolaylık sağlayan AI, iş dünyasından eğlence sektörüne kadar geniş bir alanda kullanım buluyor. Yapay zekanın son görevi ise şehirlerin isimlerini değiştirmek oldu.

Burdur Artık 'Nilgün'

Bir sosyal medya kullanıcısı tarafından yapılan talep üzerine, yapay zeka motoru içerisindeki tüm şehirleri tekrardan isimlendirdi. Türkiye'nin dört bir yanından şehirleri kapsayan bu yeniden isimlendirme sürecinde Burdur'un yeni adı 'Nilgün' oldu. Bu özel isimlendirme yapay zeka tarafından neye göre yapıldığı belirsizken, kullanıcıları hayrete düşüren bir durum oldu.

Yapay zeka motorunun İstanbul'u 'İstarmoni', Ankara'yı ise 'Atatürk' olarak yeniden isimlendirilmesiyle ilgili paylaşım sosyal medya kullanıcıları arasında oldukça ses getirdi. Ancak en çok konuşulan ve ilgi çeken isim değişikliği ise Burdur oldu. Sosyal medya kullanıcıları, Burdur'un yeni ismi 'Nilgün' üzerinden birçok paylaşımda bulundu ve binlerce beğeni aldı.