Akdeniz’in iç bölgelerinde bulunan Burdur, 11 ilçeye sahiptir. Seyrekte olsa kışları kar yağmaktadır. Burdur ismi ise Türkmen boylarının bölgenin güzelliğinden etkilenerek "Cennet buradadır. Burda dur!" diyerek "Burda dur!" sözü zamanla halk arasında "Burdur" haline dönüştüğü bilinmektedir.
Tarihi Önemi
Burdur, Göller Yöresi olarak adlandırılan bölgede bulunmaktadır. Tarihi geçmişinin Paleolitik Çağa uzanmakta olduğu bilinmektedir. Bölgenin çeşitli yerlerinde yapılan arkeolojik kazılar ile Mezolitik, Neolitik, Kalkolitik Çağlara ait buluntular keşfedilmiştir.
Doğal Güzellikleri
Gölleri ile dikkat çeken Burdur, özellikle Salda Gölü ile oldukça ünlenmiş durumdadır. Salda Gölü için Türkiye’nin Maldivleri benzetilmesi yapılmaktadır. Salda Gölü dışında görülmesi gereken doğal güzellikleri ise İnsuyu Mağarası, Burdur Gölü, Karataş Gölü, Gölhisar Böğrüdelik Yaylası, Yarışlı Gölü, Gölhisar Gölü, Yazır Gölü, Karanlıkdere Kanyonu, Karacaören Baraj Gölü, Kargı Kanyonu, Kent Ormanı, Kumar Yaylası, Kemer Akpınar Yaylası’dır.
Tarım ve Sanayi Potansiyeli
Tarım ve hayvancılığın oldukça yaygın olduğu Burdur’da turizm son yıllarda Salda Gölü’nün bilinmesi ile artış göstermiştir. Şehir, rezene, kültür mantarı, anason, taze fasülye, haşhaş üretimi konusunda ülkede ilk sıradadır.
Ekonomik önemi
2017 verilene göre günlük süt üretiminde Türkiye’de 10. sırada yer almaktadır.
Sonuç olarak, Burdur, sadece bir turistik destinasyon olmanın ötesinde; doğası, tarihi ve ekonomisiyle bütünleşmiş bir şehirdir. Bu nedenle, ziyaretçilere sadece görsel bir şölen sunmakla kalmaz, aynı zamanda tarih ve ekonomiyle ilgili birçok öğretici deneyim de sunar.