Yaz tatillerinin son bulmasıyla gözler kayak sezonuna çevrildi. Kayak merkezleri denildiğinde akla gelen Uludağ kayak sezonu 2024 2025 rezervasyonları şimdiden ayrılmaya başlandı. Peki Bursa’da kayak ne zaman başlıyor? Bursa’ya kar yağacak mı?

Gelin birlikte Uludağ kayak sezonu bilgilerine birlikte göz atalım.

Bursa’da Kayak Ne Zaman Başlıyor? Uludağ Kayak Sezonu Ne Zaman Açılıyor 2024 Bilgisi

Uludağ’da genelde yılın ilk karı Kasım ayında düşüyor. Kar kalınlığının istenen seviyeye gelmesi ve zeminin hazırlanması ise Aralık ayını bulunuyor. 15 Aralık itibarıyla Bursa kayak sezonu başlayıp Mart ayına kadar devam ettiği biliyor.

Yeterli karın yağması ve yağışın kalıcı olmasıyla birlikte kayak sezonunun bitiş tarihi değişebiliyor. Diğer taraftan karın geç gelmesi de başlangıç tarihini değiştirebilmektedir. Ancak en geç Uludağ kayak sezonu 2024 sonu 2025 yılbaşı ile start veriyor.

Bursada Kayak Ne Zaman Basliyor Bursaya Kar Yagacak Mi (2)

Uludağ Kayak Sezonu Ne Zaman Bitiyor?

Kış tatili sevenler tarafından Uludağ kayak sezonu ne zaman kadar bitiş tarihi de merak ediliyor. Genellikle Uludağ’da kayak sezonu Mart ayında son buluyor. Fakat yağışlar sürekli olarak devam eder ve zemin zarar görmezse Nisan ayına kadar uzadığı da görülebilmektedir. Burada Uludağ kar kalınlığı canlı olarak takip edilmelidir. Kar kalınlığına bağlı olarak merkezler açıklama yapar.

Bursa’ya Kar Yağacak mı? Bursa’ya Kar Ne Zaman Yağacak?

Kar tatili yapabilmek için Bursa’ya kar yağışı gerçekleşmesi şart. Fakat Uludağ yükselti ve konum olarak merkezden ayrı olduğu için kar yağış takvimi birbirine denk düşmeyebilir. Uludağ’a kar yağması bu sene beklenenler arasındadır. Kasım ayı ile birlikte ilk kârın düşmesi bekleniyor. Fakat Bursa’ya ne zaman kar yağacağı henüz belli değil.

Bursada Kayak Ne Zaman Basliyor Bursaya Kar Yagacak Mi (1)

Uludağ Kayak Merkezi Fiyatları Ne Kadar?

Güncel Uludağ kayak merkezi fiyatları birbirinden değişiklik gösteren bir duruma sahiptir. Konaklama imkânları, kullanılacak ekipmanlar ve kalınan süreye göre durum değişecektir. Güncel fiyatlar aynı zamanda rezervasyon tarihine göre de farklılaşır. Yılbaşı gibi özel günlerde daha fazla ücret talep edilmektedir.