Bölge

Bursa’nın En Güzel Köyü Hangisi? Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken Bursa’nın En Güzel Köyleri

Yemyeşil doğası, Osmanlı'dan gelen tarihiyle Bursa'nın en güzel köyü seçildi! Doğa harikası olup sakin yaşayabileceğiniz Bursa'nın en güzel köyleri ile tanışın.

Abone Ol

Bursa’nın en güzel köyü, muazzam ve doğa harikası köşeleri ile keşfedilmeyi bekliyor!

En güzel Bursa köyü mükemmel bir atmosfere sahip. Özellikle köylerdeki temiz ortam ve sıcakkanlı kişiler, sizi kendine hayran bırakacak.

Bursa’nın Tüm Köyleri: Atmosferi ile Herkesi Kendine Hayran Bırakan 10 Bursa’nın En Güzel Köyü

En güzel Bursa köyleri arasında ziyaret etmeniz gereken birçok köy bulunur. Şenlikleri, zeytin bahçeleri ve kültürü ile Bursa’nın en güzel köyü şöyle;

1 – Bursa’nın Misi Köyü

Nilüfer ilçesine bağlı olan Misi köyü; eski bir geçmişe sahip olmasına rağmen değerlerini korumuştur. Muhteşem bir tabiata sahiptir.

2 – Gölyazı

Bursa'nın en çok sevilen köylerinden biridir. Köyde genel olarak balıkçılık ve zeytincilik yapılır. Gölyazı'da Roma’dan kalıntılar bulmak mümkün.

3 – Cumalıkızık

Turistik bir köydür. Köyde bulunan evlerde kahvaltı ve çeşitli gözlemeler yapılır. Osmanlı tarihini en iyi şekilde yansıtan köylerden bir tanesidir.

4 – Dağyenice

Dağyenice gölü içerisinde olan köy, mükemmel piknik alanlarına sahiptir. Özellikle Bursa'nın en güzel köyü olan burada, şehrin kargaşasından uzak ufak bir kaçamak yapabilirsiniz.

5 – Tirilye | Bursa’nın En Güzel Köyü

Mudanya'ya bağlı Bursa'nın en çok sevilen köylerinin başında gelir. Özellikle köyde fotoğrafçılar ve doğaseverler için muazzam görseller bulunuyor.

6 – Zeyniler

Çalıkuşu romanının geçtiği köydür. Hoş bir atmosferi bulanan köyün, yamaç paraşütü kalkış noktası vardır. Bursa'nın en güzel köyü olarak bilinir.

7 – Alaçam

Köy 93 harbi sonrası Gürcü ailelerin kurulduğu bir bölgedir.  Bu nedenle Gürcü kültürü köye oldukça hakimdir. Köyde çeşitli bölgelerde alabalık tesisleri bulunur.

8 – Keles – Gelemiç Köyü

Bursa'ya 60 km uzaklıkta bulunan köy, geleneksel evleriyle oldukça dikkat çekici. Dağların arasında bulunuyor ve mükemmel bir manzaraya sahip.

9 – Oylat

Bursa’nın en güzel köyü olan Oylat; kaplıcaları ile ünlüdür. Köy, İnegöl yakınlarında bulunur. Bu köye geldiğinizde kaplıcaların yanında mağaralarını da mutlaka görmelisiniz.

10 – Saitabat

Köy Saitabat şelalesiyle ünlüdür. Köydeki kadınlar derneğini ziyaret ederek, lezzetli bir kahvaltı yapabilirsiniz.

Bursa'nın En Zengin Köyleri

Tarihin ve doğanın bir arada olduğu benzersiz güzelliğe sahip Gölyazı köyü, şehrin en zengin köyü olmaktadır. Huzurlu bir yaşam sunan Misi köyü de, bu köyler arasındadır.

Bursa nın Meşhur Köyleri

En gözde ve benzersiz alanlara sahip Bursa'nın; hem tarih hem de doğal güzellikler açısından meşhur olan köyleri şöyle;

  • Cumalıkızık
  • Misi
  • Tirilye
  • Gölyazı

Bursa'nın Deniz Kenarı Köyleri

Manzarasını ve eşsiz denizini mutlaka görmeniz gereken şehrin en güzel deniz kenarı köyleri;

  • Karacaali köyü
  • Tirilye

Bursa'nın En Yeşil Köyü

Olağanüstü manzarası ve ormanlarla bezeli arazileri bulunan Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Unçukuru köyü; şehrin en yeşil köyü olmakta.

Bursa’nın Köyleri İsimleri: Uludağ'ın Eteklerindeki Köyler

En önemli kayak merkezlerinden biri olan Uludağ’ın eteklerinde yer alan köyler şu şekilde;

  • Gelemiç köyleri
  • Kızık köyü
  • Cumalıkızık
  • Baraklı köyü
  • Gököz köyü