Bölge

Çanakkale'nin En Büyük Camisi Hangisi? Tarihi ve Tasarımıyla Çanakkale'nin En Büyük Camii

Çanakkale'nin gezilecek yerleri arasında camiler yer almaktadır. Çanakkale'nin en büyük camiisi hangisi? İşte, detaylar...

Abone Ol

Çanakkale’nin en büyük camisi ihtişamlı yapısıyla görenlerde hayranlık uyandırmaktadır. Marmara bölgesinde yer alan Çanakkale gerek doğa gerekse kültür turizminde sıkça tercih edilmektedir. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve savaşlarda cephe olarak kullanılan Çanakkale günümüzde de Şehitlik başta olmak üzere birçok değerli alana ev sahipliği yapmaktadır.

Çanakkale’nin En Büyük Camisi ve Özellikleri!

Çanakkale’nin en büyük camileri denildiğinde görkemli yapısı ve birçok kişiyi ağırlama kapasitesi olan camiler akla gelmektedir. Önemli bir öge olarak kabul edilen bu yerler birçok kişinin ilgi odağı olmaktadır. Çanakkale’nin en büyük camisi denildiğinde oluşan liste ise şu şekildedir:

18 Mart Hatime Ana Ulu Camii

2019’da yapımına başlanan 18 Mart Hatime Ana Ulu Camii, Çanakkale’nin en büyük camisi olmaktadır. 18 Mart Üniversitesi tarafından tahsis edilen alana yapılan bu camii, 5 bin 244 metrekareden oluşmaktadır. 2 bin metrekare bodrumu, 2 bin 25 metrekare zemini bulunmaktadır. Toplam 6 minareye sahip olan camii ince işçilik ve yeni teknolojiye sahiptir. Hatime Ana Ulu Camii, Çanakkale en büyük camii içerisinde 10 bin kişilik kapasitesiyle öne çıkmaktadır.

Çanakkale’nin En Eski Camii: Hüdavendigar Külliyesi

Çanakkale en büyük camileri dışında en eski camileriyle de adından söz ettirmektedir. Osmanlı padişahlarından Murat Hüdavendigar tarafından 1366’da inşa ettirilmiş olan camii esasında külliye şeklindedir. Medrese ve hamamları da olan bu külliyeden geriye camii ve külliye kalmıştır. Medrese ve hamamlar zaman içerisinde yok olmuştur. Restorasyon çalışmaları sayesinde 654 yıllık tarihi geçmiş kalıcılaştırılmaya devam ediliyor.