Asayiş

SON DAKİKA: Bugün Cem Garipoğlu’nun Mezarı Açılıyor! Cem Garipoğlu Kimdir, Neden Mezarı Açılıyor?

Geçtiğimiz günlerde açıklanan karara göre bugün Cem Garipoğlu mezarı açılıyor. İnsanlar Cem Garipoğlu kim, neden mezarı açılıyor merak ediyor.

Abone Ol

Cem Garipoğlu’nun mezarı için fethi kabir uygulaması yapılıyor. Yani mezarı açılıyor. Adalet tarafından alınan karara göre 3 Ekim saat 11:00 itibarıyla Cem Garipoğlu’nun mezarı açılmaya başlandı.

Münevver Karabulut’un cinayeti sonrası ortaya atılan iddialardan dolayı Garipoğlu’nun gerçekten mezardaki kişi olup olmadığına bakılacak. Polisler tarafından mezarlık çevresinde yoğun önlem alındı.

Cem Garipoğlu Mezarı Neden Açılıyor?

Bundan seneler önce Münevver Karabulut’u vahşice ve planlayarak katleden Cem Garipoğlu, uzun uğraşlar sonucunda yakalanmıştı. Daha sonra hapse atılan Garipoğlu tuhaf bir şekilde cezaevinde intihar etti.

İntihar durumu o dönem gündemi çok meşgul etti. Ancak yıllar sonra sosyal medyada ortaya atılan iddialar durumu farklı bir yöne çekti. Çin ve Uzak Doğu ülkelerinde Cem Garipoğlu’nu gördüğünü iddia eden kişiler vardı.

Münevver Karabulut’un ailesi senelerce mezarın açılması ve Cem Garipoğlu olup olmadığının kontrol edilmesini talep etti. Hakimler tarafından sonunda karar verildi ve Cem Garipoğlu’nun mezarı açılmaya başladı.

Mezardan alınacak örnekler daha sonra DNA karşılaştırması için kullanılacak. Böylece Cem Garipoğlu’nun gerçekten ölüp ölmediği ortaya çıkacak.

Cem Garipoğlu Kimdir?

Varlıklı bir ailenin çocuğu olan Cem Garipoğlu, karıştığı bir cinayet haberi sonrası tüm Türkiye tarafından tanındı. 3 Mart 2009 yılında İstanbul Bahçeşehir’de 17 yaşındaki kız arkadaşı Münevver Karabulut’u canice katletti.

Kasten ve planlayarak gerçekleşen bu cinayet sonrası Münevver Karabulut’un vücudu parçalanmış, her bir vücut parçası farklı bir bölgede bulunmasıyla o dönem herkesi etkilemişti.

Cinayeti işlediği anlaşılan Cem Garipoğlu günlerce televizyonda konu olmuştu. Uzun süren bir kaçış sonrası teslim olan Garipoğlu, cezaevinde kaldığı süre boyunca sakin hareketleriyle dikkat çekti.

10 Ekim 2014 yılında ise intihar edip kaldığı hücrede ölü bulunmasıyla gündeme geldi.