Sektör

Çeşme Rulo Çim

Abone Ol

Bahçe keyfi yapmak rahatlamak denilince ilk akla gelen en dinlendirici aktivitelerden biridir. Bir de çocuklarınız veya evcil hayvanlarınız varsa siz rahatlarken onların da koşup eğlenmesi artı bir avantajdır. Bu güzel bahçelerin olmazsa olmazı olan çim alanlar için ise çok kolay bir çözüm var: hazır rulo çimler.

Çeşme rulo çimler için mükemmel bir yerdir. Sıcak ve kurak günlere dayanıklı hazır rulo çim türleri en pratik şekilde bahçeye yerleştirilip uzun yıllar kullanımda kalabilir. Tabi uzunca bir süre bahçeyi sağlıkla kullanmak için hazır rulo çimi döşeme işlemi öncesi toprak hazırlığı yapmak gereklidir.

Çeşme Rulo Çim: Hazır rulo çim döşeme öncesi toprak hazırlığı

Toprak hazırlığıhazır rulo çim projenizdeki en önemli adımdır. İyi bir hazırlık, çiminizin aradığınız dayanıklı, kuraklığa dayanıklı yüzeye dönüşmesi için ihtiyaç duyduğu temeli sağlayacaktır.

Toprak hazırlığı konusunda tavsiye verme söz konusu olduğunda, genellikle şu sorular sorulur:

·        Mevcut toprağın üzerine çim serilir mi?

·        Olması önerilen üst toprak kalınlığı ne kadardır?

·        Eğer biraz üst toprak getirmeniz gerekiyorsa, satın alabileceğiniz en iyi tür hangisidir?

Bu soruların cevapları nasıl bir bahçeye sahip olduğunuza göre değişebilmektedir. Örneğin eğer hâlihazırda yumuşak tınılı bir toprağınız varsa ona gerekli ön bakımı yaptıktan hemen sonra hazır rulo çimlerinizi serebilirsiniz.

Ancak toprağınız sertleşmiş ve killi bir yapıdaysa biraz işlem sonrasında üzerine üst toprak eklemeniz gerekebilir. Herkese uyan tek bir yaklaşım yoktur. En iyi çözümü bulabilmek için toprağınızı iyi analiz etmeniz gerekmektedir.

Toprağı analiz ederken şunları inceleyebilirsiniz.

Çimlerin Sevmediği Şeyler

·        Sert topraklar,

·        Su itici veya ıslatmayan topraklar,

·        Sığ üst toprağın bulunduğu kayalık topraklar

·        Kaldırım kumu ve tuğla kumu gibi yapı malzemelerinin kalıntılarının varlığı.

 Bu tür topraklara/malzemelere ekim yapmak sağlıksız, düşük performanslı, yüksek bakım gerektiren çimlerle sonuçlanacaktır. Bu gibi durumlarda, çiminize mümkün olan en iyi başlangıcı sağlamak için bir katmanı çıkarıp değiştirmenizi öneririz.

Çimlerin Sevdiği Şeyler

·        Serbestçe drene olan topraklar

·        pH-nötr topraklar

·        Sertleşmeyen topraklar.

Batı, kıyı banliyölerinde doğal olarak oluşan toprakların alüvyonlu kumlu tınlı olduğu ve çok az hazırlıkla veya hiç hazırlık yapmadan sermek için mükemmel olduğu birçok örnek vardır. Bunlara Çeşme’deki alanlardahildir. Toprağınız sert veya ıslanmayan bir yapıda değilse, mevcut çim ve bitki materyalini kolayca çıkarabilir, ters çevirebilir ve düzeltmenize yardımcı olması için ince bir kumlu tın tabakası ekleyebilirsiniz. 

Toprağın üst tabakasının önerilen derinliği ne kadardır?

Bu cevaplanması zor bir sorudur. Her şey mevcut toprağınızın ne kadar iyi olduğuna bağlı. Yukarıda belirtilenlere benzer sorunlarınız varsa, güvenli seçenek mevcut toprağın bir kısmını çıkarmayı gerektirebilecek 100 mm'lik bir üst toprak tabakası getirmektir. Toprağınız makul ve kirleticilerden arınmışsa, basitçe 50 mm'lik bir tabakayı çıkarabilir, 25 mm'lik bir üst toprak tabakası uygulayabilir ve ardından yüzeyi düzeltmek ve düzeltmeyi kolaylaştırmak için daha hafif bir üst toprak tabakasıyla yüzeyi bitirebilirsiniz.

Çeşme rulo çim üreticilerinden Çimseren firması bahçenizde sağlıkla büyüyecek canlı rulo çimleri sizin için üretip teslim etmektedir. Siz de bugün sipariş oluşturmak için 0541 447 45 12 telefon numarası ya da info@cimseren.com mail adresi ile iletişime geçin.