CHP Eskişehir İl Başkanı Yalaz'ın açıklaması şu şekilde;

"Değerli Basın Mensupları, dün akşam İlçe Başkanlarımız ve İl Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile İl Başkanlığımızda bir araya geldik. 

Türkiye’nin birinci partisi olmanın bizlere verdiği sorumluluğun farkında olarak Belediyelerimize düşen görevleri, halkımızın refahı için üzerimize düşen sorumlulukları tartıştık. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in çağrısıyla hemşehrilerimizi baba ocağına davet etmek üzere Cumhuriyet Halk Partili diğer Büyükşehir ve İl Belediyelerinin üye sayıları ve üye oranlarını karşılaştırarak Eskişehir’imiz için ilçe ilçe yapılması gereken üye sayılarını belirledik. 14 İlçemizin tamamında büyük bir üye kampanyası başlatma kararı aldık. İlçelerimizde mahalle mahalle demografik yapıları inceleyerek ne kadar ve nasıl üye yapmamız gerektiğini tespit ettik.

Yapılacak ilk genel seçimlerde halkımızın desteğiyle iktidara geleceğine büyük bir umutla inandığımız partimiz gün geçtikçe daha da büyümektedir. Mahalli İdareler Seçimlerinde olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimlerinde de kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız!"