Milletvekili Arslan, çevre yolunun şehrin en önemli ulaşım güzergâhlarından biri olduğunu belirterek, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde yüzlerce sanayi tesisi bulunduğunu ifade etti. Bunun yanı sıra Galericiler Sitesi, EMKO Mobilyacılar Sitesi, Eskişehir Toptancılar Sitesi, Tornacılar ve Oto Tamirciler Sitesi, TEKSAN Sanayi Sitesi ve Büyükşehir Belediyesi Hal Tesisi gibi önemli iş merkezlerinin de bu bölgeye yakın olduğunu hatırlattı.

Bu tesislerde yaklaşık 100 bin kişinin çalıştığını dile getiren Arslan, Eskişehir Şehir Hastanesi, Eskişehir Ticaret Odası-TÜYAP Fuar Merkezi ve Vehbi Koç Kongre Merkezi'nin de çevre yolu üzerinde yer almasının trafiği daha da artırdığını belirtti.

"Sabah ve Akşam Trafik Durma Noktasına Geliyor"

CHP’li Arslan, çevre yolunun geçtiği bölgelerde Eskişehir’in en kalabalık mahallelerinin bulunduğunu ve özellikle hafta içi sabah 07:00-09:00 ile akşam 16:00-20:00 saatleri arasında trafik yoğunluğunun ciddi seviyelere ulaştığını söyledi. Mesai saatlerinin başlangıcı ve bitiminde iş servisleri ve özel araçlar nedeniyle yolun kilitlendiğini ifade etti.

"Kazalar ve Mağduriyetler Artıyor"

Yoğunluğun yalnızca trafik çilesine neden olmadığını, aynı zamanda can ve mal kayıplarına yol açan kazalara da sebebiyet verdiğini belirten Arslan, bu durumun sanayicileri, nakliyecileri ve vatandaşları mağdur ettiğini dile getirdi.

Eskişehir’in ekonomik ve sosyal yaşamında büyük öneme sahip olan çevre yolunun, güvenli ve sürdürülebilir bir ulaşım için acil çözüme kavuşturulması gerektiğini vurgulayan CHP’li İbrahim Arslan, yetkililere çağrıda bulunarak gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerektiğini söyledi.