Doğru nefes almak gün içerisinde sağlıklı olmak ve yorgunluğun önüne geçmek için oldukça önemlidir. Hem travma sonrası sebepleri hem de doğuştan yaşanabilen sebeplerden dolayı burun içi yamuk olabilir. Bu durumda doğru nefes almak mümkün değildir. Nefesi daha iyi alabilmek adına burun estetiği sıklıkla uygulanan bir işlemdir. Sadece nefesi kolaylaştırmak değil aynı zamanda estetik olarak da güzel bir görünüme kavuşmak için de tercih edilir.

Burun Estetiği Nedir?

Burun estetiği en çok tercih edilen estetik ameliyatlarından biridir. Çok çeşitli yöntemleri olan bir ameliyat olduğu için her doktor birbirinden farklı uygulamalar yapabilmektedir. Aynı zamanda bu uygulamalar kişiden kişiye de değişiklik gösterir. Hem doktor hem de uygulanan kliniğe yönelik olarak burun estetiği da birbirinden farklı olabilmektedir. Bu anlamda kişiler istediği ameliyata göre ya da kendi bütçesine göre mutlaka doğru bir doktor araştırması yapmalıdır.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun estetiği ameliyatı birbirinden farklı yöntemlerle uygulandığı için tek bir uygulaması olduğunu söylemek mümkün değildir. Hem kapalı hem de açık ameliyat şeklinde yapılabilmektedir. Bu durum hem doktorun tercihine göre hem de kişinin tercihine göre değişiklik göstermektedir. Ancak kişinin burun ve deri yapısına göre burun estetiği yöntemi değişmektedir. Ameliyatlarda genel olarak burun yapısı düzeltilir ve çok daha küçük bir hale getirirler. Bu da kıkırdakların ya da kemiklerin kırılmasıyla gerçekleştirilen bir işlemdir.

Burun Estetiği Kimlere Uygulanır?

Burun estetiği operasyonu aslında herkese uygulanabilecek bir operasyondur. Bu durumda kişiler ilk olarak nasıl bir buna sahip olmak istediğine karar vermelidir. Bu anlamda geniş bir araştırma yapılabilir. Burun estetiği olabilmek için mutlaka burun kemiğinin yapısının tamamen oturmuş olması gerekir. Yani 18 ya da 20 yaşından büyük olan kişilere uygulanır. Büyük bir hastalığı olmayan kişilere de uygulanabilmektedir. Burun yapısından memnun olmayan da görüntüyü tamamen değiştirmek isteyen herkes burun estetiği operasyonuna başvurabilir.

Burun Estetik Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Burun estetiği operasyonu gerçekleştirmeden önce dikkat edilmesi gereken belirli noktalar vardır. Özellikle operasyon araştırmasında burun estetiği fiyatları karşılaştırılmalıdır. Kişiler tamamen kendi bütçelerini uygun bir doktor tercih yapabilir. Ameliyattan önce mutlaka doktora istenen burun özellikleri anlatılmalıdır. Ameliyat sonrasında nasıl bir burun istediği ya da nasıl bir burun istemediği anlatılmalıdır. Doktorun istediği her türlü tetkik ve muayeneler de eksiksiz bir şekilde tamamlanmalıdır ve doktorun önerilerine dikkat etmek gerekir.

Burun Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Burun estetiği yalnızca ameliyat ile biten bir operasyon değildir. Ameliyat sonrasındaki bakım da bir o kadar önemlidir. Ameliyattan sonra doktorun söylediği her öneriye dikkat etmek gerekir. Özellikle ilk birkaç hafta oturarak ya da iki yastıkla uyumak gerekir. Burun bölgesine ya da çevresinde herhangi bir şekilde darbe gelmemesi gerekir. Ağır spor aktivitelerine burun estetiği ameliyatından 1- 2 hafta sonra başlamak gerekir. Ameliyat sonrası ödem ve şişlik olacağı için bol su tüketmek ve ödem ilaçları kullanmak önemlidir. Ameliyat sonrası iz kalmaması adına doktorun verdiği kremler düzenli bir şekilde kullanılmalıdır.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği ameliyatı çok çeşitli yöntemler ile yapılabilmektedir. Aynı zamanda doktorlar hem şehre göre hem de uyguladığı yönteme göre farklı fiyatlar belirlenmektedir. Bu anlamda bakıldığı zaman burun estetiği fiyatları birbirinden farklı bir şekilde olabilmektedir. Kişinin burun yapısı, kullanılan yöntem ya da doktorun belirlediği fiyata göre değişiklik gösteren bir piyasaya sahiptir.

https://www.ekremkeskin.com/burun-estetigi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.