Spor

Eskişehir Demirspor'da sakatlık şoku

Abone Ol

Haber: Buğrahan Doğangil

Bölgesel Amatör Lig 6. Grup'ta sezonun ilk haftası Eskişehir derbisine sahne oldu. Eskişehir'in iki köklü kulubü Eskişehir Demirspor ile Eskişehirspor'un karşı karşıya geldiği mücadeleden konuk statüsünde olan Eskişehirspor 2-0 galip ayrıldı. Zorlu mücadelede Eskişehir Demirspor'da forma giyen ve takımın önemli parçalarından biri olan Buğra Cesur'un yaşadığı ciddi sakatlık geceye damga vuran olaylardan biri oldu.

Maçın 37. dakikasında Eskişehirspor santraforu Ercan Kuruçay ile kendi kalecisi Atakan arasında kalan ve Atakan'ın kaleyi terk etmekte tereddüt etmesinden dolayı golü önlemek için adeta kendisini feda eden Buğra Cesur ciddi sakatlık geçirdi. Ercan'ın dokunuşunu çizgiden çıkaran ve golü önleyen Buğra dizini kale direğine çarptı. Pozisyon sonrası yerden kalkamayan ve sağlık ekibinin müdahalelerine rağmen hareket edemeyen Buğra Cesur hastaneye kaldırıldı. 

Ambulans ve sağlık ekipleri gözetiminde sahadan ayrılan genç futbolcunun sakatlığı son derece ciddi görünüyor. Yapılan ilk tetkiklerde el parmağında kırık tespit edilen Buğra Cesur'un arka adelesinde ve diz bölgesinde de ciddi zedelenmeler mevcut. Buğra Cesur'un sahalardan ne kadar uzak kalacağı ve diz, adele bölgesindeki sorunun ne denli ciddi olduğu ise çekilecek MR ve yapılacak detaylı tetkikler sonrası netlik kazanacak.