Eskişehir’de 2016 yılından bu yana aralıksız faaliyet gösteren ve Eskişehir’in en çok okunan yerel internet haber gazetelerinden olan Eskişehir Haber26’nın kadrosunda bir görev değişimi yaşandı. Eskişehir Haber26’da spor muhabirliği görevinde bulunan ve Eskişehir spor basınında öne çıkan isimlerden olan Buğrahan Doğangil, Eskişehir Haber26’nın yeni Genel Yayın Yönetmeni oldu. Eskişehir Haber26’da Genel Yayın Yönetmenliği pozisyonuna Buğrahan Doğangil’in getirilmesiyle gazetede yeni bir dönem başlıyor.

Eskişehir Haber26 imtiyaz sahibi Şahin Çanak’ın yanı sıra gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü görevini uzun süredir üstlenen Saadet Yörükçü ve yine uzun süredir Eskişehir Haber26’da yer alan Genel Koordinatör Çağdaş Özyazıcı ise görevlerini aynı şekilde devam ettirecek. Yeni açılan Genel Yayın Yönetmeni pozisyonuna ise Buğrahan Doğangil’i getiren Eskişehir Haber26, bu atılım ile ilerleyişine yeni bir renk ve taze bir kan katmayı amaçlıyor.
Eskişehir Haber 26 Genel Yayın Yönetmeni görevini üstelenen Buğrahan Doğangil bu göreve layık görüldüğü için tüm Eskişehir Haber26 ekibine yürekten teşekkürlerini sunarken yeni başlayacağı görev öncesi bazı açıklamalarda da bulundu.

“Eskişehir Haber26 için elimden geleni yapacağım”

Eskişehir Haber26 Genel Yayın Yönetmeni Buğrahan Doğangil;

“Eskişehir Haber26’yı saygın bir internet gazetesi haline getiren tüm ekibin emeklerinin kıymetini bilerek yine hep birlikte, yakaladığımız aile ortamının verdiği güç ile Eskişehir Haber26’yı çok daha iyi noktalara taşıyacağız. Eskişehir’in halihazırda en çok tıklanan ve okunan yerel haber sitelerinden olan Eskişehir Haber26’yı her platformda temsil etmek için elimden gelen tüm çabayı harcayacağım. Büyük emekler ve bin bir zorluk ile bugünlere gelen bu gazetenin geçmişine, köklerine sadık kalarak Eskişehir Haber26’yı modern gazetecilik metotları ile bir adım daha ileriye taşımak istiyorum. Bunu tüm ekip birlikte başarmak amacındayız. Başarmamıza beis olacak ortada bir neden olmadığını da net şekilde söyleyebilirim.” dedi.

“Tarafsız, bağımsız ve ilkeli duruşumuz hep sürecek!”

Açıklamalarına Eskişehir Haber26’nın kurumsal bakış açısı ve yerel basında izleyeceği çizgi ile devam eden Buğrahan Doğangil;

“Eskişehir Haber26 geçmişte ve şu anda olduğu gibi tarafsız, ilkeli ve bağımsız habercilik anlayışını sürdürmeye devam edecek. Kalemini satmayan, birilerinin tırnak içerisinde tetikçisi olmayan bir anlayış ile çıktığımız yolda, yeni dönemde de aynı çizgiyi takip edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nde gazetecilik yapma onuruna nail olan bir grup şanslı azınlık içinde olmaktan duyduğum büyük mutluluğu da dile getirmeden geçemeyeceğim. Cumhuriyet tarihinde bu ülkede bağımsız, tarafsız ve ilkeli şekilde gazetecilik yapan ve yapmaya devam eden çok değerli büyüklerimizin, arkadaşlarımızın attığı adımları da elbet sonu kadar takip edeceğiz. Bugün basının bağımsız ve tarafsız olması çok daha önem arz ediyor diyebilirim. Teknolojinin getirisiyle birlikte oluşan bilgi kirliliği hat safhaya ulaşmış durumda. Bu durumdan dolayı kulaktan dolma veya kamuoyunu yanıltan bir habercilik anlayışı oluştu, buna meyledenler olabilir. Eskişehir Haber26 olarak geçmişte bu tarz bir haberciliğe yönelmediğimiz gibi gelecekte de bu anlayışa hep uzak olacağız. Kendi çizgimizde kalarak, işimizi çok daha fazla geliştirerek yolumuza devam etmek tek temennimiz. 

Herkese sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Özellikle de beni bu göreve layık gören Eskişehir Haber26 ailesi ve spor camiasında yer aldığım sürede beni takip eden, okuyan, destek veren ve vermeyen herkese büyük teşekkürlerimi iletiyorum. Yeni bir göreve soyunuyorum. Allah utandırmasın.” diyerek sözlerine nokta koydu.