Şebeke suyu, içerisinde barındırdığı zararlı bileşenler, mikrop, ağır metaller ve benzeri içerikler sebebiyle sağlık açısından içilmesi tavsiye edilmemektedir. Fakat Türkiye’nin bazı bölgelerinde akan doğal kaynak suları içilebilir durumdadır. Peki Eskişehir’de içilebilir su var mı? Yoksa su arıtma cihazı veya damacana su kullanmak mı gerekir?

Eskişehir Suyu İçilir mi?

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi web sitesinde yer alan bilgiye göre Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi tarafından Türkiye genelinde yapılan bir araştırmada, 115 su markası araştırılmış. Araştırma sonucunda Eskişehir Kalabak suyunun içilebilir su olduğu bildirildi. Eğer şebekenizden kalabak suyu içme imkanınız yoksa şebeke suyu kullanmanız sağlığınızı tehdit edebilir. Çünkü şehir suları ciddi derecede zararlı içeriklere sahiptir. Bu yüzden su arıtma cihazı kullanmanız veya damacana su tüketmeniz tavsiye edilir.

En Güvenilir Su İçin Su Arıtma Cihazı Öneriyoruz.

Su arıtma cihazları, suyu saf ve temiz hale getirir. Youtube ve benzeri platformlarda yapılan testlere bakıldığı zaman su arıtma cihazlarının sağladığı performans, suyun saflık derecesini damacana sulardan daha iyi hale getirdiği görülüyor. Yani su arıtma cihazları suyu başarılı şekilde arıtmaktadır ve güvenlidir. Tabi burada önemli olan konu, arıtma cihazının kalitesi. Satın alırken mutlaka en iyi ve en çok tercih edilen su arıtma cihazı kategorilerinde gösterilen, tavsiye edilen marka ve ürünleri tercih etmenizdir. Çünkü suyu başarılı şekilde arıtmak için su arıtma cihazının kaliteli filtrelere sahip olması gerekir. Kaliteli filtreler ise yüksek maliyetlidir. Bu yüzden en iyi su arıtma cihazlarının fiyatı biraz daha yüksektir. Kaliteli malzemelerden üretilmiştir. Tavsiye edilen ürün ve markalara göz atarak fikir sahibi olabilirsiniz.

Arıtma Cihazlarına Talep Artıyor!

Suyu içilebilir sağlıklı su haline dönüştürebilen arıtma cihazları, suyun maliyetini düşürmek isteyenler ve sık şekilde damacana su söylemekten bıkanlar için oldukça iyi bir çözüm. Buna bağlı olarak son yıllarda arıtma cihazlarına olan talep artmış durumda. 4 Kişilik bir ailenin aylık damacana su maliyeti 500 tl civarında olurken, arıtma cihazı kullanan 4 kişilik bir ailenin su masrafı sadece 150-200 TL civarında olmaktadır. Bu rakam bulunduğunuz şehirdeki su fiyatına, bölgenizdeki suyun kirliliğine ve kullandığınız cihazın kalitesine göre değişiklik göstermektedir.