Spor

Eskişehirspor sezona 3 puan ile başladı

Abone Ol

Haber: Buğrahan Doğangil

BAL 6. Grup ilk maçında iki Eskişehir temsilcisi karşı karşıya geldi ve derbi heyecanı yaşandı. Eskişehir Demirspor ev sahibi olduğu maçta Yeni Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda Eskişehirspor'u ağırladı. Eskişehirspor'un oyun üstünlüğüyle geçen 90 dakikada kazanan 2-0'lık sonuçla Es Es oldu. Eskişehirspor böylece şampiyonluk parolasıyla başladığı sezonda ilk haftayı 3 puanla kapamayı başardı. Eskişehir Demirspor ise Eskişehirspor karşısında yaklaşık 30 dakika 10 kişi mücadele ettiği maçta istediği sonucu alamadı.

Eskişehir Demirspor ve Eskişehirspor kritik maça şu 11'ler ile çıktı;

Eskişehir Demirspor: Atakan Şahintürk, Batuhan Carık, Gökmen Teymuroğlu, Hüseyin Buğra Cesur, Kaan Kaydırak, Ömer Faruk Güler, Berkay Çolak, Bedirhan Akçay, Zeki Berkay Birkent, Faruk Erdoğan, Yasin Tercan

Eskişehirspor: İhsan Turgut Kırveli, Hayrettin Cengiz, Arda Kartal, Erdin Üzer, Kaan Aşnaz, Sezer Akyüz, Barış Memiş, Serdar Sudun, İsmail Palta, Sergen Şakirler, Ercan Kuruçay,

90 dakika Eskişehirspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlanırken goller Ercan Kuruçay'dan (dk. 29, 45+1) geldi.

Eskişehir Demirsspor'da ise Ömer Faruk Güler (dk. 58) ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Maçın ilk yarısında Eskişehir Demirspor'un önemli isimlerinden Hüseyin Buğra Cesur Ercan ve kendi takımının kalecisi Atakan ile girdiği bir pozisyonda ağır sakatlık yaşadı. Buğra pozisyon sonrasında ayağa kalkamadı ve ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Eskişehir Demirspor'dan büyük jest

Eskişehir Demirspor yönetimi maç öncesi yapılan görüşmeler sonrasında bu kritik mücadelenin Eskişehirspor'un evi olan Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu'nda oynanmasını kabul etmişti. Aynı zamanda maçın pazar günü öğle saatlerinden cuma 20.00'ye alınması talebine de Demirspor cephesi son derece olumlu yanıt vererek Es Es'e bütük jest yapmıştı.

Eskişehir Demirspor yönetimi maç esnasında da Eskişehirspor'a büyük jest yaparak Eskişehir futboluna ve Eskişehirspor'a saygısını gösterdi. Maçta ev sahibi olmasına karşın tribünlerin büyük bölümünü Eskişehirspor'a ayıran Demirspor, maç esnasında Eskişehirspor anonsörünün golleri adeta iç sahadaymış gibi anons etmesine de müsade etti. Bu büyük jestler Eskişehir'in bir diğer güzide kulübü olan Demirspor'un ne kadar büyük bir camia olduğunu da bir kez daha gözler önüne serdi.