Eskişehir'in Tepebaşı ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Muharrem Altınbaş, ikiz doğan ancak annesinin sütü yetmeyen oğlağı evine alarak özel bir bakım sağlıyor. Küçük yavru, biberonla besleniyor ve hijyen için altına bebek bezi bağlanıyor.
Ailenin Yeni Maskotu Oldu
Muharrem Altınbaş’ın evde beslediği kediyle de iyi anlaşan yavru keçi, kısa sürede ailenin maskotu haline geldi. Her yıl birkaç kuzu veya oğlağı eve alarak büyüttüğünü belirten Altınbaş, hayvan sevgisinin hayatında önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.
"Bildiğiniz Bebek Gibi Besliyoruz"
Keçi yavrusuna olan ilgisini anlatan Altınbaş, şu ifadeleri kullandı:
"İsmini biraz komik olsun diye koydum. İlk başlarda gece acıkınca melemeye başlıyordu ve uyanıp beslemek zor oluyordu ama artık alıştık. Altına bez bağlıyoruz, biberonla besliyoruz, adeta bir bebek gibi ilgileniyoruz. Evimizde kedi de var, aralarında hiçbir fark yok. Mahalledeki komşularım da benim hayvan sevgimi bildiği için bu durumu garipsemiyor. Şu an beni annesi sanıyor, sesimden tanıyor ve çağırdığımda hemen yanıma geliyor. Kışın annelerinin sütü yetmeyen yavrular donarak ölebiliyor. Biz de her yıl birkaç tanesini eve alarak büyütüp sonra diğer hayvanların yanına koyuyoruz. Oğlakla bağ kurduk ama yine de ayrılmayacağız, sadece odalarımız farklı olacak." dedi.