Spor

Genç orta saha oyuncusu Eskişehirspor'da

Abone Ol

Eskişehirspor yaz transfer dönemini oldukça hareketli geçiriyor. 2023-2024 futbol sezonunda BAL'da mücadele edecek temsilcimiz mutlak şampiyonluk parolası ile yola çıkıyor. Bu nedenle Eskişehirspor yaz transfer döneminde Bölgesel Amatör Lig'de şampiyon olacak bir kadro oluşturma çalışmalarına devam ediyor.

Birkaç gün önce BAL'da futbolcu yaşları ve oynatma usulleri ilgili yapılan statü değişikliği sonrasında  Bölgesel Amatör Lig takımları maç kadrosunda en az "6" 2002 veya daha sonra doğumlu futbolcu bulundurmak zorunda. Özetle bu futbolcuların en az 3'ü de 45 dakika maçta forma giymek zorunda. Hal böyle olunca BAL takımlarının genç oyunculara ilgisi fazlaca arttı.

Eskişehirspor da takıma tecrübeli isimleri dahil ettikten sonra eksik kalan bölgeleri genç ve yetenkli futbolcular ile takviye etmeye başladı. Eskişehirspor'un kadrosuna kattığı son isim son olarak DSİ Karadenizspor forması giyen, 2002 doğumlu Doğukan Bülbül oldu. Henüz 21 yaşında olan Doğukan Bülbül orta saha mevkiinde forma giyiyor.

Doğukan Bülbül futbol kariyerine 2013 yılında, doğduğu şehir Trabzon'un yerel takımlarından Yeşilova Gençlikspor'da başladı. Daha sonra Trabzonspor'un pilot takımı olan 1461 Trabzon FK altyspısına geçiş yapan Doğukan, farklı periyotlarda Trabzon Doğanspor'da da oynadı.  2022-2023 sezonu başında DSİ Karadenizspor'a transfer olan genç oyuncu BAL'da 24 maçta forma giydi.