Spor

G.İ. Alpagut Sümerspor ile Eskişehirspor Fabrika el ele

Abone Ol

Haber: Buğrahan Doğangil

Çocukların okul dönemi dışında sporla iç içe olmasını sağlayan, minik kardeşlerimize futbol ve Eskişehirspor sevgisi aşılayan bir proje olan Eskişehir Fabrika Futbol Okulları ve bu sezon Eskişehir Süper Amatör Lig'de şampiyonluk mücadelesi vermek isteyen Güma İnşaat Alpagut Sümerspor arasında önemli bir ortaklık anlaşması imzalandı. Eskişehirspor ve Güma İnşaat Alpagut Sümerspor yöneticilerinin önemli çabaları ile imzalanan bu protokol ile Eskişehir Fabrika Futbol Okulları, Güma İnşaat Alpagut Sümerspor tesislerindeki şubesiyle de miniklere hizmet verecek.

Eskişehir Haber26 Facebook kanalında Buğrahan Doğangil'in konuğu olduğu canlı yayında, altyapı ve tesisleşme adına önemli adımlar atmak istediklerini dile getiren Güma İnşaat Alpagut Sümerspor Başkanı Anıl Koçhan ve ekibinden ilk hamle geldi. Başkan Koçhan daha önce de , Güma İnşaat Alpagut Sümerspor'un sezon açılışında Eskişehirspor ile bir futbol okulu konusunda ortaklık kurmak istediklerini dile getirmiş ve başka kulüplerden teklif olmasına rağmen gönüllerinin Eskişehirspor'dan yana olduğunu söylemişti.

Anıl Koçhan: "Öncelik bizim için her zaman Eskişehirspor!"

Güma İnşaat Alpagut Sümerspor Başkanı Koçhan Sümerspor'a İtalyan devi İnter'in ortak bir futbol okulu kurmak için teklifi olduğunu buna rağmen önceliğin hep Eskişehirspor olduğunu söyledi. İnter'den gelen cazip teklif yerine şehrin en önemli markası olan Eskişehirspor'un Eskişehir Fabrika Futbol Okulları ile yapılan anlaşma Güma İnşaat Alpagut Sümerspor cephesini çok daha mutlu etmiş görünüyor.

Güma İnşaat Alpagut Sümerspor Kanlıkavak tesislerinde faaliyete geçecek Eskişehirspor Fabrika Futbol Okulu ile aynı zamanda "efsane" hale gelen İsmail Arca Tesisleri'de yeniden, yeni yeteneklere kucak açmış olacak. Güma İnşaat Alpagut Sümerspor Kanlıkvak'ta bulunan İsmail Arca Tesisleri'nde Eskişehir Fabrika Futbol Okulları dışında farklı projelere de imza atmaya hazırlanıyor. Güma İnşaat Alpagut Sümerspor'un tesisleşme adına ve altyapı adına attığı bu adım Eskişehir futbolu adına büyük önem taşıyor.

Eskişehirspor Fabrika Futbol Okulları büyüyor

Önceki yıllarda özel bir şirket tarafından işletilen Eskişehirspor Fabrika Futbol Okulları bu sezondan itibaren tamamen Eskişehirspor kontrolünde yoluna devam ediyor. Bu kan değişikliği ise meyvelerini çok hızlı şekilde vermeye başladı. Öncelikle Eskişehirspor, yaz dönemi için Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde Eskişehirspor Fabrika eğitimlerini başlattı. Bugün de Güma İnşaat Alpagut Sümerspor imzalanan anlaşma büyümenin en önemli işareti oldu.

Eskişehirspor Fabrika Futbol Okulları ve Güma İnşaat Alpagut Sümerspor güçlerini birleştirdi

Fabrika Futbol Okulları'nın Kanlıkavak Güma İnşaat Alpagut Sümer Spor Kulübü tesislerinde açılacak şubesi ile ilgili olarak imzalanan protokolde Eskişehirspor Kulüp Başkanı Erkan Koca, Fabrika Futbol Okulları'ndan sorumlu Asbaşkan Tamer Yavuz ve Güma İnşaat Alpagut Sümer Spor Kulübü Altyapı & Futbol Okulları'ndan sorumlu yöneticiler, Alican Sürek, Furkan Sürücü ve Andaç Koçhan hazır bulundu.