Sanat

Hafta Sonuna Özel Asya Dizileri Önerileri

En çok izlenen Kore dizileri ve Asya dizileri önerileri ile hafta sonunu evde geçirmek çok eğlenceli olacak. İşte, birbirinden kaliteli yapımlar.

Abone Ol

Asya dizileri önerileri listesi, içerisinde birbirinden kaliteli birçok yapımı barındırıyor. Son dönemde hem dünya hem de Türkiye’de, bu diziler popüler hale geldi. Fantastik Kore dizileri, güçlü bir izleyici kitlesine sahiptir. En çok izlenen Kore dizileri, işleyiş açısından Türk dizilerine çok benziyor.

Asya dizi önerileri isteyenler için güçlü oyuncu kadroları ve güçlü senaryoları olan örnekler sunulabilir. Bu diziler, tahmin edilemeyen sürprizlerle dikkat çekiyor. Aynı zamanda özgün hikayeleriyle de Asya dizileri öneri sunulacak birçok seçeneğe sahiptir. Peki, en iyi k-drama önerileri romantik komedi, k-drama önerileri okul konulu ve Netflix Asya dizi önerileri nelerdir?

Asya Dizileri Özellikleri Nelerdir?

Asya dizileri önerileri listesi oluşumunda etkili olan senaryo özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:

 Asya Dizileri Özellikleri Açıklaması

Özgünlük

Özgün hikayelerden oluşurlar.

Sürprizli Senaryolar

Tahmin edilemeyen sürprizlerle doludur.

İlginç Çekim Yöntemleri

Birçok yaratıcı ve çekim teknikleri kullanılmaktadır.

Yeni Yapımlar ve Uyarlamalar

Farklı ülkelerdeki yapımlar ele alınır.

Kültürel Benzerlikler

 

Asya dizileri önerileri listesinin oluşmasını sağlayan diziler, Türk dizilerine çok benziyor.

Duygusallık

Duygusallık ön plandadır.

Gerçekçilik

Dizilerdeki hikayeler, gerçeklerle çok uyumludur.

Yemek Kültürü

Yemek sahnesi dizilerin önemli parçasıdır.

Cesur Kadın Karakterler

Bu dizilerdeki kadın karakterler; cesur, hislerinin peşini bırakmayan ve kararlıdırlar.

Ters Köşeler

Bu diziler, klişe olarak başlayıp beklenmeyen derecede bitirilir.

Asya dizileri önerileri listesinin izlenmesi için 10 nedeni şöyle sıralanabilir;

  • Ailevi değerleri ön planda tutar.
  • Esas kahraman her zaman kadındır.
  • Duygusallık ön plandadır.
  • Renkli ve canlıdır.
  • En son her şey düzelir.
  • Dizi setleri zengindir.
  • Oyuncular için tasarlanan kıyafetler, tarzdır.
  • Oyuncuların oyunculukları mükemmeldir.
  • Oyuncular dikkat çekicidir.
  • Dizilerin hikayeleri ilgi çekici olup güzel ilerler.
  • Diziler, en heyecanlı yerinde bitirilir.

Asya Dizileri Önerileri

Kore dizileri önerileri 2024 listesi içerisinde birbirinden kaliteli birçok yapım yer alıyor. Birbirinden kaliteli yapımların yer aldığı Asya dizileri tavsiye listesini şöyle sıralayabiliriz:

1 - Flower of Evil

Fantastik Kore Dizileri arasında yer alan Flower of Evil isimli dizinin konusu, karanlık geçmişe sahip bir adam üzerinden ilerliyor. Bu adam, aile babası görüntüsünün arkasına gizlenir.

Adamın dedektif olan karısı da bir dizi işlenen cinayeti araştırır. Asya dizileri önerileri listesindeki Flower of Evil’in başrol oyuncuları; Moon Chae-won, Lee Joon-gi ve Jang Hee-jin’dir.

2 - True Beauty

Asya fanatikleri dizi önerileri listesindeki True Beauty, geçmişinde zorbalığa uğrayan bir genç kızın hayatını anlatıyor.  Bu genç kız, makyaj sanatında ustalaşarak yeni kayıt yaptırdığı okulda popüler olur. Fakat dışarıya olduğundan farklı görünmenin zorluğunu yaşar. Dizide Hwang In-youp, Mun Ka-young ve Cha Eun-woo başrolde yer aldı.

3 – Move to Heaven

Asya dizileri önerileri arasında yer alan Move to Heaven dizisinde mesleği olay mahalli temizliği olan gencin yaşamı anlatılıyor. Bu gencin amcası eski bir mahkumdur. Amca, ölenlerin hayatlarıyla ilgili tüm bilinmeyenleri yakınlarına aktarır. Dizinin konusu da buradan ilerlemektedir. Hong Seung-hee, Lee Je-hoon ve Tang Jun-sang’ta dizinin başrol oyuncularıdır.

4 – My Demon

Kore dizileri öneri listesi içerisinde yer alan My Demon, acımasız bir iblis ve taş kalpli zengin kadının yaşadıklarını anlatıyor. İblis, kadınla yaptığı anlaşmadan sonra güçlerini kaybeder. İblisin yitirdiği kalp anahtarı ve becerilerin kadında olması yüksek ihtimaldir. Kim You-jung, Song Kang ve Lee Sang-yi dizinin başrol oyuncularıdır.

5 - Couple or Trouble

Kore dizileri önerileri romantik komedi listesinde yer alan Couple or Trouble’nin konusu, nakit sıkıntısı çeken tesisatçı üzerinden ilerliyor. Tesisatçı yanına yeğenlerini yanına alarak kendi de onlara uyarak bekar gibi davranmaya başlar. Bekar bir baba gibi davranan tesisatçı, hafızasını kaybeden bencil bir varisi arkadaşı olduğuna ikna eder. Asya dizileri önerileri arasında yer alan Couple or Trouble’nin başrol oyuncuları; Ah Ji-ho, Han Ye- seul ve Seong Min Kim’dir.

6 – Business Proposal

Asya dizileri önerileri listesindeki Business Proposal’ın konusu, Ha-ri isimli karakter üzerinden ilerliyor. Ha-ri, bir gün arkadaşının yerine tanışma randevusuna giderek karşısındaki kişiyi kaçırtmak için korkutmayı planlar. Ancak Ha-ri’nin planı tamamen farklı bir boyuta geçer. Dizinin başrol oyuncuları; Kim Min-gue, Ahn Hyo-seop ve Kim Se-jeong’tur.

7 – Kingdom

En çok izlenen Kore dizileri arasında yer alan Kingdom, içerisindeki gizem ve gerilim ögeleriyle dikkat çekiyor. Asya dizileri önerileri içerisindeki Kingdom’un konusu, hakkında hastalık iddialı dolaşan bir kral üzerinden ilerliyor. Dizide krallığın, kralla ilgili ortalıkta dolaşan iddialarla nasıl mücadele ettiği anlatılıyor. Ayrıca ülkeyi esir alan bir salgına karşıda genç veliahttın halkın umudu olmasından da bahsediliyor. Dizinin başrol oyunları; Ryu Seung, Ju Ji-hoon ve Doona Bae’dir.

8 – Reply

Asya dizileri önerileri listesi içerisindeki Reply’in konusu, Seug’de geçiyor. Seug’un küçük bir mahallesinde yaşamını sürdüren beş aileyle onların ergen çocuklarının yaşadıkları anlatılıyor. Dizi, 1980’li yıllarında sonlarını ele alıyor. Reply’nin başrol oyuncuları; Park Bo-gum, Lee Hye-ri ve Ryu Jun- yeol’dur.

9 – Tale of the Nine Tailed

Asya dizileri önerileri içerisindeki Tale of the Nine Tailed, fantastik kurgusuyla dikkat çekiyor. Dizide bir televizyon yapımcısının yüzyıllardır kayıp olan aşkını ararken yolunun tanrıyla kesişerek doğaüstü dünyayı keşfetmesi ele alınıyor. Dizinin başrol oyuncuları; Kim Beom, Lee Dong-wook ve Cho Bo-ah’tır.

10 – Asya Dizileri Önerileri: Prison Playbook

Asya dizileri önerileri içerisinde yer alan Prison Playbook’un konusu, beyzbol atıcısı Kim Je-hyeok üzerinden ilerliyor. Kim Je-hyeok, kız kardeşini cinsel saldırıya karşı savunur. Bu olaydan sonra tam Boston Red Sox’a katılacağı zaman hapse gönderilir. Dizinin başrol oyuncuları; Krystal Jung, Park Hae-soo  ve Jung Kyung-ho’dur.

Sıkça Sorulan Sorular

Asya dizileri önerileri ile ilgili sıkça sorulan soruları şöyle sıralanabilir:

1 - IMDB Puanı Yüksek En İyi Kore Dizileri Nelerdir?

En iyi Kore dizileri, IMDB puanı yüksekliğine göre belirlenir. En iyi Kore dizileri-IMDB; If You Wish UponMe, It’s Okay to Not Be Okay ve Mouse’dir.

2 -  En İyi Tarihi Kore Dizileri Nelerdir?

En iyi tarihi Kore dizileri; Jackpot, Hwarang ve Mirror of The Witch’tir.

3 – Asya Dizileri Önerileri: En İyi K-Drama Dizileri Nelerdir?

Kore dizi önerileri arasında drama türü çok ön plana çıkıyor. En iyi k-drama dizileri; Crash Landing On You, W: Two Worlds ve Guardian:The Lonely and Great God şeklinde sıralanabilir.