Siyaset

Hatipoğlu, sosyal medyada linç ediliyor: "Sana verdiğimiz oy haram olsun"

Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun partisinden istifa etmesinin ardından, sosyal medyada Hatipoğlu'na yönelik linç girişimleri başladı. Eskişehir kamuoyunun büyük bölümü ve Hatipoğlu'nun bazı seçmenleri oldukça tepkili görünüyor.

Abone Ol

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoglu resmi sosyal medya hesabından partisinden istifa ettiğini duyurdu. İYİ Parti Lideri Meral Akşener'i de bilgilendiren Hatipoglu istifa gerekçesini "Derin görüş ayrılıkları" olarak tanımladı.

Hatipoğlu, istifasını şu sözlerle duyurdu;

“Büyük Türk Milleti'nin bilgisine;  Türkiye ve Eskişehir sevdalısı bir insan olarak çıktığım siyaset yolculuğunda, Eskişehir Milletvekili seçildiğim İyi Parti ile Genel Seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşamaktaydım.

Parti içi istişare sürecimizin de sağlıklı yürümemesinden kaynaklı olarak, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i de bilgilendirerek İyi Parti’den istifa ediyorum.”

"Sana verdiğimiz oy haram olsun"

Hatipoğlu partisinden istifası sonrasında sosyal medyada linç edilmeye başlandı. E.K. isimli vatandaş "Tüm aile size oy verdik çok pişmanız diyeceklerim bu kadar." diyerek Hatipoğlu'na zerdenişte bulunurken, S.Ö. isimli vatandaş "Senin gibi insanı, vekili Allah nasıl bilirse öyle yapsın. Seçmeninden utan belliydi sağa sola yalpa yaptın sana verdiğimiz oy haram olsun." diyerek tepki gösterdi. Bir başka sosyal medya kullanıcısı Ü.U. ise "Ne emeklerimi, ne hakkımı ne de oyumu helal etmiyorum. Vekillikten de istifa etmenizi bekliyorum." ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.