Prof. Dr. Figen Gürsoy, geçmişte el yazması kitapları süsleyen minyatür sanatını günümüz kitaplarıyla yeniden buluşturmayı hedefliyor. Sanatçı, bu sergiyi “minyatür sanatıyla yaşama bir teşekkür ediş” olarak tanımlıyor. Gürsoy, Yaşar Kemal’in eserlerinde yer alan Anadolu manzaralarını, kültürünü ve insanını minyatür resimlerle anlatıyor. Sergi, Yaşar Kemal’in tüm kitaplarını okuduktan sonra sanatçının bu eserleri resimlemesiyle ortaya çıkan dünyada ilk olma özelliğini taşıyan bir çalışma olarak öne çıkıyor.

Toplamda dört yıllık yoğun bir emeğin ürünü olan bu özgün sergi, ziyaretçilere Yaşar Kemal’in eserlerinden ilham alarak umut, güç ve aydınlanma sunmayı amaçlıyor.

Serginin açılışına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, önceki dönem Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban, Prof. Dr. Kenan Mortan, yönetmen Nurgül Bayram ve çok sayıda sanatsever katıldı.

"İnsan Dünyadır" sergisi, 22 Eylül 2024 tarihine kadar Eskişehir Kent Müzeleri Kompleksi'nde (Cam Müzesi, Odunpazarı) ziyaret edilebilecek.