Bölge

İzmir’in En Güzel Köyü Hangisi? Mutlaka Görmeniz Gereken İzmir’in En Güzel Köyleri

Ege'nin incisi İzmir'in en güzel köyleri hangileri seçildi dersiniz? Listede yer alan isimlere şaşırabilirsiniz! İşte, İzmir'in en güzel köyü listesi...

Abone Ol

İzmir’in en güzel köyü denildiğinde, akla pek çok köy gelmekte! Eşsiz denizi ve tabiatıyla beğenilen İzmir’in sahil kasabaları ve köyleri oldukça merak edilmekte! İşte, sizin için tüm detaylar...

İzmir’in En Güzel Köyü Neresi? İşte Muhteşem Doğasıyla Görenleri Mest Eden 10 Köy!

Herkesin merak ettiği ve mutlaka görmek isteyeceği İzmir’in köyleri isimleri vardır. Peki, huzur bulacağınız ve görüntüsüyle sizi hayran bırakacak izmir'in saklı köyleri nelerdir? İzmir gezi rehberi;

1 -  Barbaros Köyü

İzmir’in en güzel köyü olarak nitelendirebileceğiniz, sessiz sakin ve gözlerden uzak olan Barbaros köyü.... Bu köy taş evleri ile ünlüdür. Ayrıca köyde düzenlenen festivallerde, köyü daha dikkat çekici bir hâle getirir.

2 – İzmir’in En Güzel Köyü | Gölcük Köyü

İzmir’in deniz kenarı köyler listesinde yer alan ve akla ilk gelen yerlerden biri Gölcük’tür. Deniz, kum, güneş ve huzura doyabileceğiniz bu köy yeşil ve maviyi buluşturuyor. Köyün serin havası ve efil efil esen rüzgarları görülmeye değer.

3 – Şirince Köyü

İzmir’in en güzel köyü olarak oldukça popüler bir köydür. Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar çeşitli isimlerle anılmış Şirince köyü tarih ve kültür kokar. Efes Antik kenti için yurt dışından binlerce insan köye akın eder.

4 – Bademli Köyü

Dikili'ye bağlı olan İzmir’in en güzel sahil köyleri bulunur. Mavi denizin tarihi dokusu ve sıra sıra dizilmiş zeytin ağaçları ile ünlü olan Bademli köyü, en çok turist ağırlayan köyler arasındadır.

5 – Germiyan Köyü

Germiyanoğluları beyliğinden gelen ismi ile Germiyan köyü İzmir’in saklı cennetleri arasındadır. Çeşme merkezine yaklaşık 24 kilometre uzaklıkta yer alır. Türkiye'nin ilk slow food köyüdür.

6 – Kozbeyli Köyü

İzmir’in en güzel köyü olabilecek bir tarihe sahip olan Kozbeyli köyü, dibek tarihi köy kahvesi ile meşhurdur. Henüz yeni tanınmaya başlamasına rağmen sanatçıların yeni meskeni olmuştur.

7 – Kösedere Köyü

Bazen keşfedilmemiş köyler dikkat çeker. Karaburun ilçesinde yer alan bu köyde; tarihi taş evler, tarihi cami ve tarihi köy kahvesi en çok beğenilenler arasındadır.

8 – Lübbey Köyü

Türkiye'nin hayalet köyü olarak bilinir. Terk edilmiş bir köydür. Köyün bulunduğu yer birçok beyliğe ev sahipliği yapmıştır.

9 – Birgi Köyü

İzmir’in en güzel köyü olarak, dünyanın en iyi köyleri listesinde yer alır. Çeşitli medeniyetlerden izlere ev sahipliği yapan Birgi köyü, onlarca ziyaretçiyi ağırlar.

10 – Özbek Köyü

Osmanlı döneminde Özbekistan’dan göç eden Özbekler tarafından kurulmuş bir  balıkçı köyüdür. İzmir’in deniz kenarı köyleri arasında mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

Eğer dilerseniz Isparta'nın En Güzel Köyü Hangisi yazımıza da bakarak bilgi alabilirsiniz.