Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Karabük; dikkat çeken evleri, tatil yerleri ve tarihi dokusuyla önemli bir yere sahiptir. Özellikle bu ilin birbirinden eşsiz köyleri ve sıcakkanlı insanları keşfedilmeyi bekliyor.

En Güzel Karabük Köyü: Görülmeye Değer 5 Karabük’ün En Güzel Köyü

Karabük merkez ve ilçelere bağlı onlarca köy vardır. Ancak içlerinde bazı köyler vardır ki hem huzur dolu hem de büyüleyici atmosferiyle dikkat çeker. İşte, Karabük’ün en güzel köyü olabilecek o köyler;

1 – Başköy

Karabukun En Guzel Koyu Hangisi (4)

Bakla Bostan şelalesi ve doğal güzellikleri ile öne çıkan Başköy; aile ve arkadaş grupları için harika bir konak ve piknik alanı.

2 – Karabük’ün En Güzel Köyü: Kuzdag Köyü

Karabük’ün en güzel köyü olarak Karabük ve Yenice arasında yer alan bu köy dikkat çeker. Köy canyoning yapmak için güzel bir köy olmaktadır.

3 – Yörük Köyü

Farklı bir atmosfer ve farklı insanlar tanımak için keşfedilmeyi bekleyen çeşitli köyler vardır. Karabük’ün en güzel köyü olarak öne çıkan bu eşsiz Yörük köyü; Osmanlı mimarisinin izlerini üzerinde taşır. Türkiye'nin en güzel köylerinden biridir.

Karabukun En Guzel Koyu Hangisi (3)

4 – Bulak Köyü

Tam bir kültür zenginliği olan Karabük’ün Bulak köyü, sıcakkanlı insanlarıyla öne çıkar. Farklı lezzetler ve kültürler ile tanışmak isteyen kişilerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer.

5 – Acıöz Köyü

Tarih kokan evleri ve yemyeşil doğası ile mutlaka görülmesi gereken köylerden biridir. Köyü ziyaret ederek sıcakkanlı insanlarla tanışabilir ve birbirinden lezzetli yemekleri tadabilirsiniz.

Karabük'te Tarihi ve Turistik Yerler

Karabük'ün tarihi yerleri oldukça fazladır. Safranbolu Karabük’te gezilecek yerler arasında şu merkezler yer alır;

  • Safranbolu evleri
  • Tokatlı kanyonu
  • Yenice kent ormanı
  • Safranbolu Eski Çarşı

Karabük Merkez Gezilecek Yerler

Karabukun En Guzel Koyu Hangisi (2)

Karabük’ün en güzel köyü ve tarihi oldukça eskidir. Birbirinden güzel tarihi evleri, çarşısı, kanyonu ve ormanlarıyla Karabük tam bir doğa harikası! Köy olarak, Yörük köyünü ziyaret etmeli ve kristal teras gibi mekanları mutlaka görmelisiniz.

Karabük'e Yakın Gezilecek Yerler

Karabük ve çevre illerde gezilecek yerler oldukça fazladır. İlin kuzeyinde Bartın, doğusunda Kastamonu, güneydoğusunda Çankırı, güneybatısında Bolu ve batısında Zonguldak bulunur. Çok fazla yol kat etmeden bu illere de gidebilirsiniz.

Ayrıca dilerseniz İzmir'in En Güzel Köyü Hangisi yazımıza da bakarak bilginizi arttırabilrisiniz!